Kötelező, de nem egyszerű

A. Z., R. D.A. Z., R. D.
Vágólapra másolva!
2007.02.14. 01:14
Címkék
A tét nagy: az Alba Volán-FeVita–SC Csíkszereda és az Újpest–Dunaújvárosi Acélbikák-Extra.hu összecsapások győztesei a Borsodi Jégkorongliga fináléjába jutnak. Az elődöntők három nyert mérkőzésig tartanak.
Gröschl Tamás Fehérvárott gólt lôtt a csíkiak kapujába ? most is ezt tervezi
Gröschl Tamás Fehérvárott gólt lôtt a csíkiak kapujába ? most is ezt tervezi
Gröschl Tamás Fehérvárott gólt lôtt a csíkiak kapujába ? most is ezt tervezi
Gröschl Tamás Fehérvárott gólt lôtt a csíkiak kapujába ? most is ezt tervezi
Gröschl Tamás Fehérvárott gólt lôtt a csíkiak kapujába ? most is ezt tervezi
Gröschl Tamás Fehérvárott gólt lôtt a csíkiak kapujába ? most is ezt tervezi

Eljött az idő, most már minden hibáért súlyos árat fizethetnek a csapatok. A Borsodi Jégkorongliga három győzelemig tartó elődöntője következik, méghozzá két favorittal: a címvédő Alba Volán-FeVitával, valamint a trónkövetelő Újpesttel. A szezon előtt is e két együttest várták a szakemberek a fináléba, a sorozat vége felé sincs ez másképpen. Mindazonáltal arról szó sincs, hogy előre lefutottnak tekinthetnénk a két párharcot.

Jól jelzi ezt például, hogy a székesfehérváriak – meglepetésre – a négy alapszakaszbeli mérkőzésből kétszer veszítettek a Csíkszereda ellen! A csíkiak a zuhanyhíradó szerint örülnek is, hogy a Volánnal és nem a számukra kedvezőtlen stílusban játszó Újpesttel csatázhatnak (pletykák szerint a Dunaújváros ellen elszenvedett két hazai vereség miatt nem is nagyon szomorkodtak). Úgy érzik, ebben a párharcban nagyobb az esélyük. Ők tudják…

A válogatott lengyelországi tornáján súlyos sérülést szenvedő Ennaffati Omar kiesése borzolja a fehérvári kedélyeket, már csak azért is, mert a szintén sérült Miroslav Smidriakkal szerződést bontottak. A hátralévő találkozókra mindössze hat védője, azaz három bekkpárja maradt a Jan Jasko, Énekes Lajos edződuónak.
Újpesten a vakbélműtéten áteső center, Matej Marcinek kiválása nehezíti a helyzetet, arról nem is beszélve, hogy a válogatottban önbizalmat szerző, rendkívül veszélyes fiatalok merész tervekkel utaznak a Megyeri útra. Ettől függetlenül a Ladányi Balázs vezérelte lila-fehéreknek kötelező feladatnak tűnik a döntő kiharcolása. Néha persze a kötelező a legnehezebb…

ALBA VOLÁN–CSÍKSZEREDA

„Nyolc embert nélkülöztünk a válogatottbeli szereplés miatt, de a Fehérvári Titánokból átcsoportosítottunk játékosokat, így nem okozott gondot a többiek távolléte, tudtunk edzeni. Kemény fizikai munkát végeztünk, hiszen hosszú sorozat vár ránk. Kitűnő védőnk, Ennaffati Omar Lengyelországban eltörte a bokáját, az ő szezonjának valószínűleg vége, ez nem kis gondot okoz. Ennek ellenére túl kell jutnunk a Csíkszeredán, ezt várják tőlünk szponzoraink, vezetőink és szurkolóink is. Szóval kötelező a győzelem!” (Jan Jasko, az Alba Volán vezetőedzője)

„Az idényben kétszer sikerült nyernünk a Volán ellen, így ötvenszázalékos a mérlegünk vele szemben. Remélem, meg tudjuk őrizni a két fehérvári mérkőzés után is. Peter Misal és Slavomir Ilavsky játékára sajnos nem számíthatok. A csapat a meccs napján hajnalban autóbusszal megy Marosvásárhelyre, ahonnan repülővel folytatja útját Budapestig, onnan megint buszozás következik. Persze ha a sűrű köd szerdán is rátelepszik Vásárhelyre, a repülő nem száll fel, akkor lehet buszozni tovább, s a meccs kezdetére érnénk Fehérvárra, ami nem lenne ideális.” (Gál Sándor, a Csíkszereda vezetőedzője)

A PROGRAM
1. mérkőzés, február 14., szerda: Alba Volán–Csíkszereda, Székesfehérvár, 18.00. 2. mérkőzés, február 15., csütörtök: Alba Volán–Csíkszereda, Székesfehérvár, 18.00 (Tv: Sport1). 3. mérkőzés, február 26., hétfő: Csíkszereda–Alba Volán, Csíkszereda, 18.00. 4. mérkőzés, február 27., kedd (ha szükséges): Csíkszereda–Alba Volán, Csíkszereda, 18.00. 5. mérkőzés, március 4., vasárnap (szükséges): Alba Volán–Csíkszereda, Székesfehérvár, 18.00
Az NS tippje a továbbjutásra:
VOLÁN 60%
CSÍKSZEREDA 40%


ÚJPEST–DUNAÚJVÁROS

„Előbb rövid, kéthetes alapozást végeztünk, az utóbbi napokban pedig a taktikai, technikai gyakorlásra helyeztünk a hangsúlyt. A szezonban egyszer ugyan megbotlottunk a dunaújvárosiak ellen, hazai jégen nyertek ellenünk négy háromra, ám a maradék három alkalommal magabiztos győzelemnek örülhettünk, ráadásul idegenben kétszer is legyőztük őket. Nem vitás, jobb a játékosállományunk – bár Matej Marcinek kiesése rosszul érint bennünket –, rutinosabbak vagyunk, biztos sikert várok.” (Ancsin János, az Újpest vezetőedzője)

„Nyolc játékosom napokon keresztül a felnőttválogatottban szerepelt, ami örömteli, jól jelzi, hogy sok a tehetséges hokis Dunaújvárosban. Mindazonáltal az ő távollétükben kevesen voltunk az edzéseken, nem tudtuk gyakorolni az eltervezett kombinatív játékot. Az újpestieknek nem kellett ennyi embert nélkülözniük, szerintem ők felkészültebben kezdik a párharcot. Nem várok szép hokit, küzdelmes meccsekre számítok. Az első találkozó után okosabbak leszünk, akkor majd meglátjuk, mire vagyunk képesek.” (Vladimir Matejov, a Dunaújváros vezetőedzője)

A PROGRAM
1. mérkőzés, február 15., csütörtök: Újpest–Dunaújváros, Megyeri út, 18.30. 2. mérkőzés, február 16., péntek: Újpest–Dunaújváros, Megyeri út, 18.30. 3. mérkőzés, február 22., csütörtök: Dunaújváros–Újpest, Dunaújváros, 18.00 (Tv: Sport1). 4. mérkőzés, február 23., péntek (ha szükséges): Dunaújváros–Újpest, Dunaújváros, 18.00. 5. mérkőzés, február 28., szerda (szükséges): Újpest–Dunaújváros, Megyeri út, 18.30
Az NS tippje a továbbjutásra:
ÚJPEST 60%
DUNAÚJVÁROS 40%


Szavazás

Melyik csapat nyeri a bajnokságot?

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik