Ribéryt az Arsenal csábítja

Vágólapra másolva!
2006.10.16. 00:53
A szombaton rangadót nyerő Olympique Lyon szurkolói nem dőlhetnek hátra: hiába növelte az éllovas bajnoki címvédő hat pontra előnyét a Marseille előtt, az OM-nek esélye volt faragni a hátrányából, mivel vasárnap még összecsapott a Lens gárdájával. A találkozó lapzártánk után ért véget, így nem tudjuk, hogy vasárnap este melyik csapat drukkerei hajthatták nyugodtabban álomra a fejüket.

Van azonban egy játékos a Marseille csapatában, akinek mostanában több álmatlan éjszakája is lehet. Franck Ribéry, a franciák csatára ugyanis – brit lapértesülések szerint – hamarosan klubot cserélhet, új munkaadója pedig az Arsenal lehet. Az angol csapat akár 26 millió eurót (6.9 milliárd forintot) is fizetne a huszonhárom éves játékosért.

José Anigo, a Marseille sportigazgatója persze azonnal cáfolta a híreszteléseket: „Előre is leszögezem, senkivel nem állapodtunk meg. Sem a londoniakkal, sem más európai együttessel. Igaz, az Arsenal elnöke felvette velünk a kapcsolatot, de még más klubokkal is tárgyalunk.”

Az Olympique Marseille-nél az idén a BL-be jutást tűzték ki célul, így érthető, ha nem szívesen válnak meg legjobbjaiktól. Mégis egyre biztosabbnak tűnik, hogy előbb-utóbb elengedik a németországi világbajnokságon teljesítményével kitűnő, s azóta sztárklubok által ostromolt játékost. Ami az Arsenal mellett szól, az az, hogy Arséne Wenger szívesen látná együttesében Ribéryt, illetve a csapat kapitánya, Thierry Henry is támogatja honfitársa átigazolását, hiszen a válogatottban remekül megértik egymást.

LIGUE 1, 9. FORDULÓ
Le Mans–Nancy 0–0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik