Csank János nagy bajban

Rónai Gábor, Zombori AndrásRónai Gábor, Zombori András
Vágólapra másolva!
2006.09.17. 02:52
Címkék
Két győzelem után immár negyedszer kapott ki a Diósgyőr, ezért nem zárható ki, hogy a tulajdonos személyi változásokat hajt végre: és ugye edzőt mindig könnyebb meneszteni, mint egy komplett csapatot…
Hiába volt a létszámfölény, Kiss Tamást (balra) Farkas Viktor és Sipeki István sem tudta szerelni
Hiába volt a létszámfölény, Kiss Tamást (balra) Farkas Viktor és Sipeki István sem tudta szerelni
Hiába volt a létszámfölény, Kiss Tamást (balra) Farkas Viktor és Sipeki István sem tudta szerelni
Hiába volt a létszámfölény, Kiss Tamást (balra) Farkas Viktor és Sipeki István sem tudta szerelni
Hiába volt a létszámfölény, Kiss Tamást (balra) Farkas Viktor és Sipeki István sem tudta szerelni
Hiába volt a létszámfölény, Kiss Tamást (balra) Farkas Viktor és Sipeki István sem tudta szerelni

Azok a szurkolók, akik ott voltak a Paks–Diósgyőr mérkőzésen, az első félidő hajrájában láthatták, az edzői kispadon ülni nem ér fel egy szanatóriumi beutalással. A 44. percben történt, hogy a hazaiak középpályása, Kiss Tamás labdát szerzett, majd ahelyett, hogy passzal ziccerbe hozta volna játékostársát, cselezni próbált, így odalett a támadás. A Paks szakvezetője, Lengyel Ferenc dühében hatalmasat rúgott a kispad melletti kerítésbe, és kell-e mondani, éveket öregedett a mozdulat láttán. Aztán egy perccel később a hazai térfél közepén, a jobb oldalon szabadrúgáshoz jutott a Diósgyőr, és Ciprian Binder ahelyett, hogy ballal a kapu elé ívelte volna a labdát, legurította lövésre, csakhogy két, a közelben álló játékostársa sem figyelt, így máris jöhetett a hazaiak ellenakciója. Hogy Csank János mit gondolt ekkor magában, nem tudni, de a korábbi szövetségi kapitány nem csupán e mozdulat miatt lehetett dühös az első negyvenöt perc után.

A mesteredző állásával játszottak a DVTK futballistái, hiszen az a fenygető üzenet érkezett a meccs előtti napokban, hogy az újabb vereség személyi változásokkal járhat Diósgyőrött. Nos, Csank János csapata jól kezdte az összecsapást, megszerezte a vezetést a Paks otthonában, azonban sokkal több jót nem lehetett elmondani a futballjáról. Az első félidő nagy részében a házigazda akarata érvényesült, a Paks játékosai labdabiztosabbak voltak, több elgondolás volt a támadásfelépítéseikben, és védelmük is biztosabb lábakon állt, mint a vendégek hasonló csapatrésze. A paksiak tudatos futballja persze nem meglepetés: a csapat az első fordulóban Vácott 2–0-ra győzni tudott, majd utána a bajnok Debrecen ellen hazai pályán gól nélküli döntetlent játszott, és bár három vereség is rontja eddigi mérlegét, a Diósgyőr ellen az újonc mindvégig gólra törően, támadó szellemben futballozott.

Ami pedig a Diósgyőrt illeti...

A vendégcsapat három egymást követő vereség után érkezett Paksra, és valamennyi csapatrésze a közepes szint alatt teljesített, tulajdonképpen nem volt olyan futballista a diósgyőriek között, akit egy félidőnyi játék után dicsérni lehetett volna.

Tíz emberrel fejezte be a mérkőzést a Diósgyőr, azonban nem emiatt maradt pont nélkül a vendéggárda.

A szünetben Csank János az addig középső védőt játszó Katona Attilát a „szűrő” szerepkörébe tolta előre, és Tomiszlav Sztanics pályára küldésével hadrendet is váltott a piros-fehér tizenegy, ugyanis átállt a kétcsatáros játékra. A folytatásra kiegyenlítettebb lett a futball, mezőnyben a Diósgyőr többé-kevésbé egyenrangú ellenfele volt a Paksnak, azonban egyetlen gólhelyzetet leszámítva a vendégtizenegy továbbra sem jelentett veszélyt Kovács Attila kapujára. A paksiak játékából hiányzott a kellő kreativitás, valamint a támadásbefejezéseknél sem voltak kellően agresszívek a labdarúgók. Ugyanakkor kétség sem férhet ahhoz, hogy a jobbik csapat szerezte meg a három pontot, a Paks minden csapatrészében az ellenfele fölé nőtt, és a bajnokságban az első hazai győzelmét aratta. A Diósgyőr zsinórban negyedszer maradt pont nélkül, és ez az eredménytelenségi széria akár Csank János állásába kerülhet…

Szavazás

Melyik csapat nyeri a magyar bajnokságot?

---- 5. perc: Vitelki ugratta ki a védők közül kilépő Simont, a diósgyőri támadó a tizenhatos jobb sarkáról kapura lőtt, Benedeczki rosszul ért a labdához, amely így a jó irányban mozduló kapust becsapva, a háló közepében kötött ki. Öngól.
0–1
12. perc:
Belényesi játszotta át védőjét a tizenhatos jobb oldalán, a kapujából kilépő Szalma mellett Báló elé passzolt, és a paksi középpályás tíz méterről az üres kapu közepébe emelte a labdát.
1–1
19. perc:
Báló ívelt be a bal oldalról, az oldalvonal mellől, labdája átszállt mindenki felett, a hosszú oldalon pedig érkezett Belényesi, és három méterről a léc alá fejelt.
2–1
25. perc:
Kiss Tamás lökte el Sipekit a paksi kaputól húsz méterre. A sértett lőtte meg a labdát szabadrúgásból, de Kovács Attila védett.
34. perc: Farkas Viktor buktatta Bálót a tizenhatos bal sarkánál, Kiss Tamás élesen belőtt szabadrúgása után a diósgyőri védők mentettek a berobbanó paksi csatárok elől.
64. perc: Binder ívelt be szabadrúgásból, Simon ötméteres fejese után Kovács Attila bravúrral tolta a léc fölé a labdát.
75. perc: Buzás indításával Kiss Tamás futott el a jobb oldalon, remek beívelését követően Varga László tíz méterről fejelt kapura, Szalma vetődve mentett a jobb saroknál.
89. perc: Katona vitatott egy paksi szabadrúgást, amiért sárga lapot kapott Vad játékvezetőtől. Miután a védőnek ez már a második ilyen figyelmeztetése volt, előkerült a piros is. ---- A hazaiak rengeteget köszönhetnek kapusuknak, Kovács Attilának, aki végig magabiztosan teljesített, és kétszer is hatalmas bravúrral állította meg a diósgyőri próbálkozásokat. A Paks védelmében Molnár Zoltán nyújtotta a legjobb teljesítményt, végig agilisan futballozott, a támadásokat is segíteni tudta. Zováth János rengeteg labdát szerzett, Báló Tamás bejátszotta a bal oldalt, és fontos gólt szerzett. Dicsérhető Belényesi Miklós, akinek a gólja a győzelmet eredményezte. A vendégkapuban Szalma Pál végig bizonytalannak tűnt, a védelemben játszó Katona Attila fegyelmezetlen volt, kiállították, a középpályások közül Vitelki Zoltán jól kezdett, később azonban a társaihoz szürkült, míg a csapat legértékesebb futballistája, Sipeki István ezúttal önmagához mérten rendkívül visszafogottan, nagy hibaszázalékkal futballozott. ---- A magyar futballbajnokságban már akkor is váltottak edzőt az élvonalban, amikor a csapata nyert – Selymes Tibort küldték el a Sopron kispadjáról, miután a bordó-szürkék a második fordulóban legyőzték a Fehérvárt –, így tehát nem sok jót ígér Csank Jánosnak, hogy a Diósgyőr zsinórban négyszer kikapott. Pedig nagyszerűen kezdett az együttes: a rajton legyőzte az előző évi ezüstérmest, az Újpestet, majd idegenben a REAC ellen is megszerezte a három pontot, mígnem eljött a Paks elleni bajnoki, és a klub tulajdonosa, Hubicsák Ferenc kijelentette: személyi változtatások is elképzelhetők a sorozatos kudarcok miatt. Miután az újonctól is kikapott a DVTK, valaminek történnie kell. Az összecsapáson Hubicsák Ferenc nem volt ott, azonban az ügyvezető, Sallói István igen, így ő beszélt a beharangozott változtatásokról.

„Nagyon bíztam abban, hogy Pakson pontokat szerzünk, ám újabb vereséget szenvedtünk – mondta Sallói István. – Egymás után négyszer veszíteni, bizony sok... Hétfőn leülök majd Hubicsák Ferenccel, és megbeszéljük, mit kellene tennünk. Pakson itt volt velem két tehetséges, húszéves labdarúgó: a kameruni Holidou Douva csatár, míg a Közép-afrikai Köztársaságból érkező Kotheom Fox támadó középpályásként vethető be. Ők a jövő héten velünk készülnek, és akkor dől majd el, hogy kínálunk-e nekik szerződést, valamint azt is megbeszéljük, hogy a mostani szereplésünknek lesz-e bármilyen más jellegű következménye.”

Csank János tehát izgulhat amiatt, hogy mi lesz majd azon a bizonyos hétfői raporton…
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik