Bunyó a Real edzésén

Kertész ÁdámKertész Ádám
Vágólapra másolva!
2006.08.03. 00:43
Címkék
Még néhány nap hátravan a Real Madrid majd’ háromhetes ausztriai edzőtáborozásából, s csak a minap derült ki, Fabio Capello napi két edzése mellett Thomas Gravesen ütései is kemények.
A feldühödött Thomas Gravesen a madárcsontú Robinhót ütlegelte
A feldühödött Thomas Gravesen a madárcsontú Robinhót ütlegelte
A feldühödött Thomas Gravesen a madárcsontú Robinhót ütlegelte
A feldühödött Thomas Gravesen a madárcsontú Robinhót ütlegelte
A feldühödött Thomas Gravesen a madárcsontú Robinhót ütlegelte
A feldühödött Thomas Gravesen a madárcsontú Robinhót ütlegelte

Furcsa dolog történt kedd este a Real Madrid ideiglenes, irdningi főhadiszállásán. No nem az volt az újdonság, hogy Fabio Capello két csapatra osztotta a keretet, és egy rövid meccset játszatott a futballistákkal – mindenki komolyan vette a találkozót, így kemény becsúszásokban sem volt hiány –, hanem az, hogy a gyakorlás vége felé annyira elszabadultak az indulatok, hogy Thomas Gravesen és Robinho összeverekedett. Történt ez azután, hogy a dán középpályás veszélyesen rácsúszott a törékeny brazil csatár lábára. Capello edző nem is hagyta szó nélkül a dolgot, a két magáról megfeledkező játékost elküldte a tréningről, majd vacsora után fejmosást tartott nekik.

Robinho, miközben lesétált a pályáról, a jelen lévő néhány száz nézőnek egyezményes jellel (mutatóujjával a halántékánál körözött) mutatta, hogy Gravesen őrült, majd amikor a másik balhés hagyta el a színteret, halk huhogással búcsúztak tőle a szurkolók, érzékeltetve a dánnal, hogy nem nyerte el tetszésüket sem a játéka, sem pedig az, hogy a csapat legkönnyebb – 62 kilogrammos – emberével verekedett össze. Próbálta volna ugyanezt Ronaldóval vagy Júlio Baptistával.

Az eddig is szemmel látható volt, hogy Gravesen túl komolyan veszi a felkészülést, és nem kíméli saját csapattársait sem. Szintén az osztrák helyszínen történt, hogy az Ogrénak becézett kopasz középpályás okoskodása közben Raúl Bravo beszólt neki („Vigyázat, Maradona beszél!”), de ebből azért nem lett komolyabb balhé, mert a hirtelen jött felhőszakadás megakadályozta a folytatást.

Gravesennek nem ez volt az első durvasága a futballpályán. A számtalan hasonló esetből most csak egyet idézünk fel. 2005 márciusában a Getafe elleni meccsen olyan keményen csúszott be ellenfelének, Gabinak, hogy a szenvedő félnek hat hetet ki kellett hagynia. Ez megesik a futballpályán, az viszont ritkán, hogy bár két méterre tőle vitték le Gabit hordágyon, a dán rá se hederített, sőt a későbbiekben sem kért tőle bocsánatot. Gravesenre már a nehézsúlyú ökölvívó-világbajnok Mike Tyson is felfigyelt, amikor régebben Dániában készült egy bokszmeccsére. Tyson azt mondta, ha a kopasz futballista nem bánna jól a labdával, egész biztosan megállná a helyét az ökölvívók világában.

Bár a mellékelt képet nézve, még van mit csiszolnia az ökölvívó-technikáján. Fabio Capello feketelistáján viszont egész biztosan szerepel a neve, úgyhogy ha marad a futballnál, valószínűleg másik klubban folytathatja pálya-, azaz ámokfutását.

A védő marad

Roberto Carlos, a világbajnok brazil balhátvéd további minimum egy évig a Real Madridban szerepel. A klub vezetői két órán át beszélgettek a 33 éves klasszissal, s végül sikerült megegyezniük a folytatásról. A török Fenerbahce három évre szóló szerződést ajánlott a hátvédnek, amit ő szóban el is fogadott, ám később meggondolta magát.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik