A cél: mindenki legyen döntős

ORLAY ZOLTÁNORLAY ZOLTÁN
Vágólapra másolva!
2006.07.06. 01:08
Címkék
Csütörtökön rajtol az ifjúsági úszó Európa-bajnokság a spanyolországi Palma de Mallorcán. A négynapos versenyre tizenegy tagú magyar csapat utazott, többen győzelmi esélyekkel.
„Túlszárnyalni Lisszabont!” – ezzel a címmel jelent meg a Nemzeti Sportban 2005. július 13-án a budapesti ifjúsági Eb beharangozója. 2004-ben Portugáliában két aranyérmet nyertünk. Egy évvel később Budapesten nyolcat. Túlszárnyaltuk. De még hogy! A nyolc arany mellé tizenkét ezüst és öt bronz is került. Az idén Mallorcán – állítják a hozzáértők – kevesebbel leszünk kénytelenek beérni.A férfi vegyes úszás mindig is erős száma volt a magyaroknak, elég, ha csak Darnyi Tamás, Czene Attila vagy Cseh László nevét említjük. Mallorcán is ez lehet a húzó szám, hiszen Verrasztó Dávid és Kis Gergő is a győzelemért száll vízbe. Verrasztó mindkét távon címvédő. Kis tavaly négyszázon csak hét századdal maradt el tőle. Az idén az ifjúsági ob-n ő győzött. „Nem szeretnék tippelésbe bocsátkozni – kezdte Güttler Károly, az ifjúsági válogatott szövetségi kapitánya –, mindenképpen magyar győzelmet várok vegyesen, csakúgy, mint kétszáz pillangón.” Persze más számokban is vannak magyar esélyesek. „A hátúszó Szabó Janit is szeretném a dobogón látni, minél magasabban. Illetve bízom benne, hogy Gyurta Dániel távollétében a mellúszó Rácz Ákos is jól szerepel – beszélt egy kicsit „haza” a mellúszásban olimpiai ezüstérmes és korábbi világcsúcstartó Güttler. – A lányok közül elsősorban Kalicz Helgát, Kovács Emesét várom dobogós helyre, de a minimális cél a csapat minden tagjától, a fiúktól is, a döntőbe kerülés.” A magyar keret az ifjúsági Európa-bajnokságra
Fiúk: Kis Gergő (Rája ’94 ÚK), Kovács Norbert, Rácz Ákos, Verrasztó Dávid (mindhárom Kőbánya SC), Nógrádi Ádám (Jövő SC-II. kerület), Szabó János (BHSE).
Lányok: Bor Katalin, Dara Eszter, Kalicz Helga, Kovács Emese (mind Jövő SC-II. kerület), Pincés Dorottya (Hajdúszoboszlói Árpád SE)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik