Tragédia, útban az arany felé

SZ. P. Á.SZ. P. Á.
Vágólapra másolva!
2006.05.26. 02:14
Címkék
Mercz Gábor (1974?2006)
Mercz Gábor (1974?2006)
Mercz Gábor (1974?2006)
Mercz Gábor (1974?2006)
Mercz Gábor (1974?2006)
Mercz Gábor (1974?2006)
Közúti balesetben életét vesztette Mercz Gábor, a Celldömölk férficsapatának játékosa: a tragédia miatt elhalasztották a férfi Extraliga döntőjét.
Éppen a döntő helyszínére siettek, egy nappal a második meccs előtt, hogy kipihenten várhassák a Kecskemétet. Az eső ömlött, az út csúszott, Celldömölkre pedig már soha nem értek oda. Hárman voltak az autóban, Szabó Krisztián, ifj. Kovács János és Mercz Gábor. Ő ült a hátsó ülésen, ez lett a veszte.

„A játékosok késő éjszaka a 8-as számú főúton Veszprém felől Ajka irányába haladtak, amikor személygépkocsijuk a vizes úton megcsúszott, és az út menti korlátnak vágódott. Az autó az ütközés után az úttest túloldalára perdült, ahol összeütközött egy szemből érkező személyautóval. A balesetet okozó gépkocsiba ezt követően még belehajtott egy másik, Veszprém felől érkező személykocsi is”– mondta a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.
A sportolókat az ajkai kórházba szállították, Mercz Gáboron azonban már nem lehetett segíteni.

Szabó Krisztián és ifj. Kovács János, bár súlyos sérüléseket szenvedett, a kórházat három-négy nap múlva elhagyhatja. A szörnyű emléket azonban örökké magukkal viszik majd. Az elhunyt Mercz Gábor egyike volt a feltörekvő játékosoknak, és bár már túl volt harmincegyedik születésnapján, mégis sokra hivatottnak tartották. Serdülő magyar bajnokként kezdte, válogatott kerettag volt, szívproblémái azonban keresztülhúzták a terveit. A Cegléd játékosaként két csapatbajnoki ezüstérmet nyert 1995-ben és 2000-ben, tavaly a Celldömölkkel bronzérmes volt. A felnőtt országos bajnokságokon egy bronzérmet szerzett férfi párosban 1998-ban. Felnőtt TOP 12 bajnokságon 5. helyezett volt 1996-ban. A legbecsületesebb asztaliteniszezőnek tartották azok, akik megfordultak az asztalok környékén. Az idén először került számára elérhető közelségbe az aranyérem, de a sors az utolsó pillanatban elvette tőle élete lehetőségét. Az Extraliga idei szezonjában öszszesen két elvesztett meccse volt, és most a harmadik, ezen viszont már nem javíthat…
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik