Megint botlott a Real

G. P.G. P.
Vágólapra másolva!
2006.04.09. 00:22
Címkék
Mindhárom kieső helyen álló csapat pályára lépett szombaton, de csak a Málaga szenvedett vereséget. A Real Sociedad a Real Madrid otthonába látogatott, és már a hazaiak felállása sem ígért túl sok jót a számára. A „királyiak” kezdő tizenegyébe alig került be „tősgyökeres” védekező típusú játékos: Ronaldo, Raúl, Robinho és Zidane mögött az egyaránt szívesen előrehúzódó Guti és Júlio Baptista kapott helyet. (Utóbbit ugyan védekező középpályásnak szerződtette három éve a Sevilla, de első idényében második lett a góllövőlistán…)

A Real nem kezdett ellenállhatatlan iramban, a mezőnyfölénye sokáig fölöslegesnek tetszett. A 26. percben aztán Zinedine Zidane egyszerű beadás helyett sokkal okosabban végzett el szabadrúgást, éppen a tömegből hátrafelé kimozgó Ronaldóhoz, mire a brazil kapásból a jobb alsó sarokba lőtt. Ez volt Ronaldo zsinórban negyedik olyan bajnokija, amelyen gólt szerzett.

Ronaldo: négy meccs, négy gól
Ronaldo: négy meccs, négy gól
Ronaldo: négy meccs, négy gól
A szünetben annyi bátorságot gyűjtött a Sociedad, hogy nekiállt bátran kontrázni, sőt időnként beszorította a házigazda együttest, különösen a Liverpooltól kölcsönkapott Mark González volt elemében. Magától nem járt volna sikerrel, a baszk csapat góljához kellett Iker Casillas hatalmas hibája. A kapus egy ártalmatlan beívelést ügyetlenül González elé paskolt, így a chilei csatár könnyen elpasszolt mellette. A végén Robinho túl önzőnek, Antonio Cassano meg dekoncentráltnak bizonyult ahhoz, hogy változtasson az eredményen, Guti ráadásul kiállíttatta magát.

A Cádiz és a Málaga egyaránt későn kapot góllal veszített pontokat, s vele az esélyt arra, hogy ebben a fordulóban javítson nehéz helyzetén. Az utolsó előtti Cádiz közel járt a Betis legyőzéséhez, ám a 89. percben Joaquín szabadrúgásból egyenlített.

Még rosszabbul járt a Málaga. A Getafe Veljko Paunovics góljával szerzett vezetést a sereghajtó otthonában, Pablo Counago a második félidő elején egyenlített, és a szerb-montenegrói légiós a hosszabbítás negyedik percében duplázott.

Primera División, a 32. forduló szombati mérkőzésein
Real Madrid–Real Sociedad 1–1 (Ronaldo 26., ill. M González 62.)
Málaga–Getafe 1–2 (Counago 50., ill. Paunovics 19., 94.)
Cádiz–Betis 1–1 (Lobos 67. – 11-esből, ill. Joaquín 89.)
Celta Vigo–Valencia 0-1 (Angulo 30.)

Szavazás

Melyik csapat nyeri a spanyol bajnokságot?

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik