Solskjaer ismét megsérült

G. P.G. P.
Vágólapra másolva!
2006.03.09. 01:03
Címkék
Elképzelhető, hogy a Manchester United-szurkolók egykori kedvence, Ole-Gunnar Solskjaer nem fog több mérkőzést játszani a klub mezében. Ebben a szezonban szinte biztosan nem léphet már pályára az első csapatban, kedd este ugyanis súlyos sérülést szenvedett a tartalékok Middlesbrough elleni bajnokiján. Csupán hét perc telt el a mérkőzésből, amikor a felugrásnál a 33 éves norvég támadó összefejelt Ugo Ehioguval, és eltört az arccsontja. A gyógyulás érdekében meg fogják műteni, de az MU szóvivőjének közlése szerint így is hat-nyolc hétig tarthat, míg teljesen rendbejön.

Solskjaert az 1999-es, Bayern München elleni Bajnokok Ligája-döntő óta különös becsben tartották a „vörös ördögök” szurkolói, ő szerezte ugyanis az utolsó pillanatokban a győztes gólt. Három és fél évvel később azonban a balszerencse kezdte üldözni: 2003 szeptemberében, a Panathinaikosz elleni BL-találkozón, alig tíz perccel azután, hogy megszerezte 115. manchesteri gólját, elszakadt a térdszalagja. Noha a szezon végén 13 meccsre még visszatért – játszott a Millwall ellen sikerrel megvívott FA-kupa-fináléban is – , gólt már nem szerzett. Hamarosan újfent megsérült a térde, 2004–2005-ben egyáltalán nem léphetett pályára a nagycsapatban, a jelenlegi idényben is csak háromszor. Szerződése a nyárig szól, s egyre kisebb az esély rá, hogy meghosszabbítják.

Az említett mérkőzés egyébként nagyon rosszul sült el az MU számára: Solskjaer mellett a fiatal Gerard Pique és az ugyancsak régóta sérülésekkel bajlódó Quinton Fortune is kidőlt a sorból.

Eljárást indított a szövetség a Chelsea ellen a hét végi fordulóban, a West Bromwich pályáján történtek nyomán. A fegyelmi bizottság feltehetően kiszabja majd a második félidő késedelmes kezdése miatti 5000 fontos automatikus bírságot, továbbá vizsgálat tárgyát képezi a londoni játékosok tömeges, agresszív reklamálása Mark Halsey egyik döntése után. Gera Zoltán egyesülete, a WBA ugyanakkor megúszta a felelősségre vonást.

Szavazás

Melyik csapat nyeri a Premier League-t?

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik