Ez tényleg példa nélkül álló!

Bajzát RafaelBajzát Rafael
Vágólapra másolva!
2006.02.03. 02:39
Címkék
A szombat esti Eger–Brescia vízilabda LEN-kupa-negyeddöntő-visszavágón megsérülő Hegedűs Gábor ügyében elkezdődött a rendőrségi vizsgálat. Az egri Markhot Ferenc megyei kórház súlyos testi sértés megalapozott gyanúja miatt hivatalból tett feljelentést.
Seress Gábor, az Egri Vízilabda Klub ügyvezető igazgatója arról tájékoztatott, hogy a városi rendőrkapitányság megkezdte a nyomozást. Bekérték a sérülést okozó brescai játékos, a szerb Alekszandar Csirics személyi azonosító adatait. – Úgy ítéljük meg, eléggé egyértelműek a történtek. A mérkőzés videofelvétele bizonyítja a súlyos testi sértést. A szándékossághoz kétség sem férhet. Az orvosi leletek és műtéti információk is csatolva lesznek a feljelentéshez. Az a célunk, hogy Csirics nyerje el méltó büntetését. A felvételek jóvoltából várhatóan a jövő héten a LEN római illetékesei is szembesülhetnek azzal, mi is történt a mérkőzésen. Remélhető, hogy felvetődik a brutalitás felett szemet hunyó játékvezetők felelőssége is – mondta Seress Gábor. A városi rendőrkapitányságon csütörtökön tanúként hallgatták meg a Gerendás György, Tóth Kálmán edzőpárost. – Nem mehetünk el a történtek mellett – kezdte Gerendás György. – Eleget tettünk a törvényi kötelességünknek, de a rendőrségi vizsgálatnak még csak nem is sejtjük a végét, hiszen a gyanúsított nem magyar állampolgár. Az európai szövetség előtti eljárás kézzelfoghatóbb. A televíziós felvételek és az orvosi leletek egyértelműek. Az edző a Hegedűséhez hasonló sérülésre nem emlékszik a vízilabdában.– Sok nagy csatát láttam az elmúlt évtizedekben, volt fogkiverés, felszakadt szemöldök, vérző száj, de az arccsonttörés példátlan a sportágban. Legfeljebb tíz-húsz évente történik ehhez hasonló eset, ha egyáltalán. Ráadásul semmilyen előzménye nem volt az ütésnek, Hegedűs és Csirics három negyeden át alig találkozott egymással a medencében. Ha felvetődött volna Hegedűsben, hogy megüthetik, ösztönösen elhúzta volna a fejét, csak váratlan ütés okozhat ekkora sérülést. Péntek reggel a Csirics– Hegedűs ütközethez legközelebb álló játékosok, Jászberényi Gábor és Matajsz Márk véleményére kíváncsiak a nyomozók. Ami pedig a kupameccs másik sérültjét illeti, Kiss Csaba – bár mág fájlalja az orrát – már edzett, és várhatóan játszik vasárnap a Vasas elleni rangadón.Előrelépett a Domino
A hét végi nemzetközi kupaforduló után változott az európai klubok ranglistája. A Rómában kiadott rangsor szerint a hazai bajnoki és kupaeredmények, illetve az Euroliga és LEN-kupa összesítése alapján a második helyre lépett előre a Domino-BHSE, visszacsúszott a nyolcadik pozícióba a Vasas, míg a 12. helyet foglalja el az Eger. Az élcsoport: 1. Herceg Novi (szerb-montenegrói), 2. Domino-BHSE, 3. Brescia (olasz), 4. Pro Recco (olasz), 5. Savona (olasz), 6. Posillipo (olasz)…, 8. Vasas…, 12. Eger…, 21. FTC…, 24. Szeged.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik