Egri kórkép csata után

Bajzát RafaelBajzát Rafael
Vágólapra másolva!
2006.01.30. 01:54
Címkék
Gerendás György a 10–8-as egri győzelemmel záruló találkozó végén „elkérte” a mentősöktől beragasztott fejű játékosát, Hegedűs Gábort, karon fogta, és odavezette a zsűriasztalhoz. Bemutatta Jacob Matosicnak az Eger–Brescia LEN-kupa-negyeddöntő- visszavágó horvát delegátusának, valamint Bookelman és Bock játékvezetőknek.
„Kétezren látták a brutális ütést, csak éppen a két bíró nem észlelt semmit” – mondta a tréner.
Nem kellett orvosnak lenni, látszott, hogy a sérülés súlyos. Az egriek játékosa 8–5-ös hazai vezetésnél nem a medence szélének úszott neki, a szerb Alekszandar Csirics jobbegyenese volt brutális. Az egri kórházban elvégzett vizsgálat eredménye nem volt szívderítő. Az Eger pólósa szemüregcsont-, arccsont- és orrcsonttörést szenvedett. A jobb szemére nem lát, a további vizsgálatok döntik el, milyen beavatkozásra van szükség. Hétfőn a budapesti szakklinikára szállítják, és elvégzik a műtéteket. A nyolc napon túli sérülés miatt a kórház hivatalból feljelentést tett. A hazai csapatkapitány Kiss Csaba is a kórházban zárta a szombat estét. Szerencsére ő megúszta porctöréssel.

„Megdöbbentett bennünket Hegedűs sérülése. Ha ilyen brutális játék kell a négy közé jutáshoz, akkor inkább ne jussunk be. Tiszta körülmények között mindkét meccset meg tudtuk volna nyerni, de nem engedték” – nyilatkozta a magyar válogatott balkezes pólósa.

„Jól játszottunk, legyőztük az ellenfelet, csak azt nem tudtuk elviselni, hogy az erélytelen játékvezetők megengedték a brutalitást – értékelt Gerendás György. – Ha kiállítják négy percre vagy végleg a szerbet, gyakorlatilag eldőlt volna a párharc a javunkra. Elvesztettük egy kulcsjátékosunkat, viszont aki a sérülést okozta két személyi hibával végig pólózhatott. A holland Bookelman négy kiállítást ítélt labda nélkül a visszaúszó centereink ellen, a negyedik negyedben pedig, tartva az olaszok hisztijétől, nekik kedvezett. Gór-Nagy ötméteresénél – példátlan módon – nem tudott rendet tenni. Sajnálom, hogy nem engedték, hogy a négy közé jussunk.”

Az egri klubvezetőség a LEN-hez fordul a történtek miatt.
„A vízilabda tisztaságának megóvása érdekében elküldjük a helyi televízió által készített kazettát a LEN-hez. Kikockáztuk a felvételt, egyértelműen látható Csirics ütése. Nem maradhat következmény nélkül a cselekedet, a bírók felelőssége is felvetődhet” – mondta Halmos R. Péter ügyvezető elnök.
Az egri LEN-kupa-sorozat mérlege amúgy: 13 mérkőzés, 9 győzelem, 213 lőtt gól.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik