Görbicz: most a boka ment ki

H. B.H. B.
Vágólapra másolva!
2006.01.28. 02:26
Címkék
A női Bajnokok Ligája 2005–2006-os csoportmérkőzéseinek második félideje kezdődik. A visszavágók előtt nem éppen rózsás a győriek helyzete. A magyar bajnoknak az eddig nyeretlen Dinamo Volgográd otthonában kell győznie vasárnap, ha meg akarja őrizni esélyét a továbbjutásra. Eddig idegenben nem alkottak maradandót a Graboplast ETO játékosai, hiszen Szkopjében és Aalborgban is súlyos vereséget szenvedtek. Mentségükre szolgál, hogy januárban akadt gondjuk elég, gondoljunk Görbicz Anita beharangozott és elhalasztott köldöksérvműtétjére, hörghurutjára vagy Vérten Orsolya térdoperációjára. Ehhez jött Simona Gogirla részleges bokaszalag-szakadása, Aurelia Bradeanu kézsérülése, s az „apróbb kellemetlenségek”: Temes Bernadett és Mörtel Renáta felsőlégúti megbetegedése. Amikor a volgográdi kirándulás előtt Róth Kálmánt kérdeztük, abban bíztunk, nem szolgál újabb rossz hírekkel. Sajnos tévedtünk…
– Aalborg után elemeztük a súlyos vereség okait – mondta az ETO szakvezetője. – Örömmel tapasztaltam, hogy a lányok okultak a történtekből, s elszánt hangulatban dolgoztak. Aztán mintha átok ülne rajtunk, jöttek az újabb sérülések, betegségek.

– Pedig már azt hittük, vége a rossz időszaknak…
– A szerdai edzésen Görbicz Anita olyan szerencsétlenül lépett rá egy labdára, hogy a bokája aláfordult. Azóta csak biceg, nem tud rendesen edzeni. Úgy terveztük, hogy a porcműtéten átesett Vérten Orsolya már bevethető lesz, de a műtött térde bevizesedett, nem tud rendesen gyakorolni. Öt hónapig tartó kényszerpihenő után jó játékkal, és hat góllal tért vissza Juhász Gabriella, ám ő is belázasodott, a héten még nem edzett, s az ugyancsak beteg Bódi Bernadett szintén kihagyta a gyakorlásokat.

– Akkor ismét tekintélyes lesz a hiányzók száma…
– Orvosaink segítségével talán sikerül talpra állítanunk a játékosokat, persze kérdés, hogy az edzéskihagyás után mire lesznek képesek. Görbicz Anita még csütörtök délután is csak könnyebb munkát végzett, de az ő akaratát ismerve nem reménytelen a játéka. Számítok a többi beteg, sérült felépülésére is, viszont Vérten Orsolya szereplése bizonytalan.

– Miben reménykedik?
– A Győrött játszott mérkőzésünkön egy mérkőzésre való helyzetet puskáztunk el, ugyanakkor ellenfelünk gyors lerohanásokból gólokat szerzett, de így is nyerni tudtunk. Okos, pontos játékkal, eredményes védekezésssel győzhetünk Oroszországban.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik