Az Eger nem bírta a nyomást

Bajzát RafaelBajzát Rafael
Vágólapra másolva!
2006.01.12. 01:36
Címkék
Hegedûs Gábor (balra) keményen védekezett, és még két gólt is lôtt
Hegedûs Gábor (balra) keményen védekezett, és még két gólt is lôtt
Hegedûs Gábor (balra) keményen védekezett, és még két gólt is lôtt
Hegedûs Gábor (balra) keményen védekezett, és még két gólt is lôtt
Hegedûs Gábor (balra) keményen védekezett, és még két gólt is lôtt
Hegedûs Gábor (balra) keményen védekezett, és még két gólt is lôtt

Brescia (olasz) - Brendon-Fenstherm-ZF-Eger 10–7
(2–2, 3–2, 1–2, 4–1)

Brescia, 200 néző. V: Rajevics (szerb-montenegrói), Kuretasz (görög)
BRESCIA: GERINI – Binchi, Barac 3, HINIC 3, Csirics, G. Fiorentini 1, Vittorioso. Cs: Vicevic 1, VAN DER MEER 1, R. Calcaterra, Foresti 1, Ribic. Edző: Riccardo Tempestini
EGER: JÁSZBERÉNYI – Nyéki, HEGEDŰS 2, Decker 1, Kis G., KISS CS. 2, Mackeben. Cs: Matajsz, Császár, GÓR-NAGY 2, Bálint, Czigány, Baco. Edző: Gerendás György, Tóth Kálmán
Gól – emberelőnyből: 15/8, ill. 8/3
Ötméteresből: 1/0, ill. 1/1
Kipontozódott: Binchi (29. p.), Decker Á. (32. p.)

A LEN-kupa negyeddöntőjének nyitánya egyben az egri pólósok első tétmérkőzése volt december 18. óta. Félelmetesnek nem nevezhető hangulatban (az óriásplakátok ellenére kevesen látogattak ki a mérkőzésre), a nemzetközi klasszisokkal felálló olaszoknak nem kedvezett, hogy – képletesen – a labdarúgókkal is meg kellett küzdeniük: a Brescia ugyanis a Milannal játszott Olasz Kupa-mérkőzést ugyanebben az időpontban. A találkozóra egy kötelező és egy fakultatív edzéssel hangolt a Gerendás-gárda. A párharc első felvonását jól kezdték a vendégek. Az első negyed 2–2-vel zárult, Jászberényi Gábor rögtön éreztette a hazai lövőkkel, hogy remek formában lévő magyar hálóőrrel kell szembenézniük. A második hét perc elején Decker Ádám hagyta faképnél centerét, s végigvitte a labdát a medencén, góllal fejezve be az akciót. A másik kapunál Mirko Vicevic és Igor Hinic igazolta klasszisát, utóbbi hihetetlen magabiztossággal értékesítette emberelőnyös helyzeteit. Hegedűs Gábor is már a második gólját szerezte, de Giovanni Foresti válaszával 5–4-es hazai előnnyel fordulhattak a csapatok.
Az októberi találkozón 7–4-re nyerte a harmadik negyedet Riccardo Tempestini edző gárdája, így most fokozottan ügyeltek a brendonosok erre a játékrészre.

Ritkán látható módon a nyolcból hat és fél percet a hazaiak támadhattak, a magyarok pedig sorozatban négy előnyt védekeztek ki. Jászberényi bravúrok sorozatát mutatta be. Az egriek jól sáfárkodtak kevés lehetőségükkel, Kiss Csaba előbb szabaddobásból, majd ötméteresből volt eredményes, 6–5-re alakítva az állást. Samir Barac sajnos egyenlített, de 6–6-ról indult a záró játékrész. A kedvező előjelek után sajnos a befejező nyolc percet a hazaiak zárták boldogabban. Hinic és Barac gólra váltotta egy-egy előnyét, s már 8–6-ra megléptek a bresciaiak. Gór-Nagy Miklós 8–7-re felhozta az egrieket, de másfél perccel a találkozó vége előtt Goran Fiorentini a szélről a hálóba talált. 9–7-nél Gerendás György időt kért, de az egyre jobb formát mutató Marco Gerini kapus megakadályozta a szépítést. Az utolsó percben Fiorentini végezhetett el ötméterest, ám a labda kicsúszott a kezéből. Az utolsó hevesi támadás eredménytelenül zárult, s balszerencsés módon a már Olaszországban honosított holland Harry Van der Meer rövid sarokba tartó labdája átcsúszott a gólvonalon húsz másodperccel a lefújás előtt.
Kiderült, a harmadik negyed egyoldalú játéka sokat kivett az egriekből, és az utolsó játékrészben az olaszok felőrölték ellenállásukat.

Mestermérleg
Riccardo Tempestini:
– Nagyon kemény meccsre számítok a visszavágón, egyáltalán nem biztos, hogy elég lesz az előny. Meg kell küzdenünk a továbbjutásért Egerben is.
Gerendás György: – Jól játszottunk, csak a vége nem tetszett. Kár az utolsó pillanatban bekapott balszerencsés gólért, nehéz lesz ledolgozni a hátrányt, de megpróbáljuk.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik