Rajczi Péter inkább pihenne

K. I., S. G.K. I., S. G.
Vágólapra másolva!
2005.11.08. 00:14
Címkék
U21-es csapatunk bravúros szereplésének köszönhetően az olaszok elleni Eb-pótselejtezőre hangolhat, felnőttválogatottunk is elkezdte a felkészülést. A cél a 2008-as Európa-bajnokság.
Miközben Van még időnk a keret, a csapat kialakítására, ám fontos lehet minden egyes állomás, így az első megméretés is, amely már nem a "vb-álmok" jegyében zajlik.

A november 16-i athéni találkozóról van szó, amelyen nemzeti csapatunk ellenfele az Európa-bajnok Görögország lesz. Írhatnánk azt is, hogy két csalódott csapat csap össze, hiszen a mieink papírforma-kiesésével egy időben a görögök is elbúcsúztak a jövő évi világbajnokságtól, így ők is csak televízión nézhetik az eseményeket. De itt a lehetőség a javításra, a kudarc kozmetikázására, itt is, ott is.

Lothar Matthäus már keretet hirdetett, benne sok-sok fiatallal, s ez a keret csütörtökön húsz játékosra apad. A listán szerepel a hosszú sérülés után vasárnap ismét bajnoki mérkőzésen szereplő újpesti Rajczi Péter neve is, aki góllal tért vissza csapatába, amit a szövetségi kapitány is értékelt: azonnal meghívta a Görögország ellen készülő keretbe.

Rajczi Péter lába egyelôre arra jó, hogy az Újpestben rúgjon labdába
Rajczi Péter lába egyelôre arra jó, hogy az Újpestben rúgjon labdába
Czagány Balázs
Rajczi Péter lába egyelôre arra jó, hogy az Újpestben rúgjon labdába
Az Újpest sportigazgatója, Francois Laureyssen viszont azonnal kapcsolatba lépett a szakemberrel, és Mészöly Gézával egyetértésben azzal a kéréssel fordult a válogatott vezetőjéhez, engedélyezzen Rajczi Péternek további pihenőt, mivel a futballista még nincs tökéletes állapotban. Egyelőre nem dőlt el, hogy a játékos elutazik-e Görögországba, vagy sem, de ha Lothar Matthäus engedékeny lesz, akkor nem vesz részt a barátságos találkozón.

A keret tagjai egyébként csütörtökön 12 órakor a Grand Hotel Royal Szállóban találkoznak, ahol három napot töltenek majd el, a tréningekre pedig valamelyik NB I-es csapat pályáján kerül sor. Vasárnap és hétfőn két-két gyakorlás vár legjobbjainkra, kedden pedig Görögországba repül a magyar válogatott, ahol szerdán magyar idő szerint 20.15-kor lép pályára a Karaiszkakisz-stadionban. Ezen a pályán legutóbb 1996-ban szerepelt magyar együttes, amikor a frissiben kinevezett Varga Zoltán vezette Ferencváros 2–2-t ért el a házigazda Olympiakosszal szemben, és jutott tovább az UEFA-kupában. Hogy közvetíti-e a mérkőzést valamelyik televízió, az egyelőre kérdéses, az viszont egyre inkább valószínűsíthető, hogy az év végi amerikai túrán izgalmas meccsek várnak a mieinkre: december 14-én az egyesült államokbeli Phoenixben Mexikó, míg 18-án Miamiban Ecuador lesz az ellenfél.

Szavazás

Ön szeretné, hogy Lothar Matthäus maradjon a kapitány?

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik