Amikor becsődöl a kreativitás

A mérkőzésről tudósított: KIRIPOLSZKY TAMÁS, LIPCSEI ÁRPÁDA mérkőzésről tudósított: KIRIPOLSZKY TAMÁS, LIPCSEI ÁRPÁD
Vágólapra másolva!
2005.09.25. 03:41
Címkék
Az előjelek nem ígértek vendégsikert szombat este Debrecenben. Ennek ellenére - a látottak alapján - az sem keltett volna megütközést a Loki-drukkerek körében, ha a DVTK, tucatnyi játékperc lepergését követően, 2-0-ra vezet kedvenc csapatuk ellen. Csakhogy a hazai szurkolók legnagyobb megkönnyebbülésére a DVSC-nél nevelkedett diósgyőri támadó, Tisza Tibor kihagyta mindkét, alapvetően a debreceni védők hibájából adódó lehetőségét.

Örök igazság: ha az egyik oldalnak a legtökéletesebb szituációkból sem sikerül bevennie a kaput, a másik félnek (jelen esetben a DVSC-nek) szinte a semmiből pottyan az ölébe az előny. A találat azért nem volt a véletlen műve. A hosszú sérülést, és az elhúzódó rehabilitációs időszakot követően először szóhoz jutó Virág Béla gólját Sándor Tamás szép csele és pontos helyzetfelismerése előzte meg, a szép - illetve, Virág Béla esetében eredményes - mozdulatnak azért nem volt híja a kelet-magyarországi presztízsmeccsen. Igaz, a szurkolókat nem kényeztették el a pályán lévők.

A múlt heti, pécsi bajnokin történt kiállítások, illetve sérülések miatt jelentősen átalakított, csütörtökön edzőt váltó (pardon, az egyelőre csak menesztett Gálhidi György helyét hivatalosan hétfőn veszi át az MTK utánpótlásától átcsábított korábbi ferencvárosi támadó, Zoran Kuntics) Diósgyőr a hazaiakhoz hasonló agresszivitással, az aranyérmest bátran letámadva futballozott az első játékrészben a szintén alaposan felforgatott Loki ellen.

Riválisánál az alkalminak tetsző összetételben is többet mutató vendéglátók azonban szokatlanul sokat hibáztak - pontatlan passzok, elrontott labdaátvételek -, de az első negyvenöt perc elteltével az egygólos előnynek azért nagyon örült a nagyerdei nézősereg debreceni része.

Szavazás

Melyik csapat nyeri a magyar bajnokságot?

Ez már egyszer megtörtént - éreztük a fordulást követően, ugyanis Tisza Tibor újfent egy röviden hazapasszolt labdára lecsapva szerezhetett volna gólt, de akárcsak szűk órával korábban, ezúttal sem célzott pontosan. Szinte semmi nem változott a fordulást követően, cserét is csupán egyet jegyezhettünk fel, igaz, Supka Attila a DVSC edzője az irányító Sándor Tamást hívta le a pályáról, ám ez a váltás sem járt szerkezeti módosítással. Sajnos, igazán jól felépített, gondosan végigfutó akciónak csak elvétve lehettek szemtanúi a stadionban helyet foglaló szurkolók, illetve a miskolci marsallbotot a jövő hét elején kézbe vevő Zoran Kuntics sem.

Az idő teltével borsodi részről az energia, azaz az eredményes futballhoz szükséges plusz fogyott el, míg a hajdúsági oldalon a kreativitás csődölt be, így aztán fogcsikorgatós bajnoki kerekedett a magyarországi két piros-fehér klub öszszecsapásából, amelynek slusszpoénja Kiss Zoltán hajrában esett gólja volt.

Miután a Loki következő mérkőzése a Sahtar Doneck elleni UEFA-kupa-visszavágó lesz, így elmondható: a most mutatott játéknál több kell majd az ukránok ellen…

No, de maradjunka jelennél: a miskolci átok nem tört meg, azaz a Diósgyőr az élvonalban továbbra is nyeretlen Debrecenben. ---- M ---- &
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik