Pedro Pauleta: kapás van!

G. P.G. P.
Vágólapra másolva!
2005.09.23. 05:45
Címkék
Egyedül a Paris SG tudja úgy-ahogy tartani a lépést az éllovas Lyonnal: a fővárosiak a góllövőlistát vezető Pedro Pauleta duplájával legyűrték a Lille együttesét.
A PSG sikerével a Lyon előnye ugyan ideiglenesen egy pontra csökkent, de a címvédő a csütörtök este, lapzártánk után véget érő összecsapásán a Lens legyőzésével visszaállíthatta az eredeti állapotot.

Akárhogy is, a párizsi csapatnak volt oka az örömre, hiszen a Lille nagyon korán megszerezte a vezetést, és a szívós északiak ellen ilyen helyzetben többnyire még hazai pályán is megszenvednek a riválisok. A PSG-nek az volt a szerencséje, hogy még az első negyedórában válaszolni tudott - Pauleta a Milanból hazatérő középpályás, Vikash Dhorasoo beadását bólintotta a vendégkapuba.

A portugál csatár a második félidő elején remekbe szabott kapáslövéssel másodszor is betalált (az évadban ez volt a hatodik gólja), ami elég volt a három pont otthon tartásához.

Pedro Pauleta a Lille elleni duplájával átvette a vezetést a francia bajnokság góllövôlistáján
Pedro Pauleta a Lille elleni duplájával átvette a vezetést a francia bajnokság góllövôlistáján
Pedro Pauleta a Lille elleni duplájával átvette a vezetést a francia bajnokság góllövôlistáján
"Nagyszerű meccset játszottunk, élvezetes volt a játék, ez a futball lényege. Nagy szükségünk volt a sikerre a Saint-Etienne-től elszenvedett kudarc után. Meg kellett mutatnunk, valójában mire vagyunk képesek” - mondta Pauleta a lefújás után.

Megszólalt a szerdán kettős emberhátrányban is diadalmaskodó Monaco nemrégiben lemondott trénere, Didier Deschamps. A fiatal szakember szavai arra engednek következtetni, hogy nem csak a gyenge szezon eleji eredmények miatt távozott. Vannak csaták, amelyeket nem lehet megnyerni. Hiba volt annak idején meghosszabbítanom a szerződésemet, mert sokat ígértek nekem, garanciákat is kaptam, aztán egyes dolgokat a fejem fölött megváltoztattak” - mondta Deschamps sokat sejtetően.

Az egykori Juventus-játékos reagált arra a pletykára is, mely szerint ő lenne a(z egyik) kiszemelt a Real Madrid vezetőedzői posztjára. Ennek semmi alapja, engem most határozatlan ideig senki sem tud rávenni az edzősködésre. Pihenésre van szükségem” - jelentette ki egy televíziós interjúban.

LIGUE 1 - 8. forduló
Még nem közölt eredmény: Paris SG-Lille 2-1 (Pauleta 12., 54., ill. Fauvergue 3.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik