Demeterrel a Kométa ellen

A. Z., R. D.A. Z., R. D.
Vágólapra másolva!
2005.09.17. 00:51
Címkék
Az utóbbi évek egyik legérdekesebb férfibajnoksága következik! Sajnos nem azért, mert sok jó csapat harcol az aranyért. A garantált finálé két résztvevője, a Vegyész RC-Kazincbarcika, Kométa-Kaposvár duó csupán a rájátszásban, az elődöntőben kapcsolódik a küzdelembe, hiszen az Interligában indul. A legérdekesebb talán az, hogy az őskaposvári Demeter György a nagy riválist igyekszik aranyhoz segíteni!
Gubik János labdái az elôzô idényben aranyat értek – és most? (Fotó: Meggyesi Bálint)
Gubik János labdái az elôzô idényben aranyat értek – és most? (Fotó: Meggyesi Bálint)
Gubik János labdái az elôzô idényben aranyat értek – és most? (Fotó: Meggyesi Bálint)
Gubik János labdái az elôzô idényben aranyat értek – és most? (Fotó: Meggyesi Bálint)
Gubik János labdái az elôzô idényben aranyat értek – és most? (Fotó: Meggyesi Bálint)
Gubik János labdái az elôzô idényben aranyat értek – és most? (Fotó: Meggyesi Bálint)
Nem kellett Kaposvárott. Férfiválogatottunk Törökországból hazatérő szövetségi kapitánya nem titkoltan Somogyban tervezte folytatni edzői pályafutását, az élet azonban közbeszólt.

A Kométa vezetői válaszút előtt álltak: vagy őt kérik fel a csapat irányítására, vagy a Japánban utolsó szezonját kezdő, a következő idénytől hazatérő Kántor Sándor-féle vonalat részesítik előnyben. Az utóbbi mellett döntöttek, Kántor távollétében Mészáros Péter ül a padra. A barcikaiak pedig kapva kaptak az alkalmon, a távozó Daniel Oravec helyére megnyerték Demeter Györgyöt edzőnek.

"Furcsa lesz a Kaposvár ellen a kispadra ülni, de az edzői pálya már csak ilyen. Egyébként pedig jó helyen vagyok Kazincbarcikán" - fogalmazott a honi edzői kar egyik legnagyobb alakja, aki újdonsült csapatában tudhatja a Kométától távozó Gelencsér Balázs, Pampuch Csaba válogatott duót, azaz kifejezetten erős kerettel veheti fel a harcot.

TIPPEK

…az elsô három: 1. Kazincbarcika, 2. Kométa, 3. Kecskemét
…az utolsó: 1. MCM RC
…a meglepetéscsapat: MAFC
…a legjobb játékos: Tomanóczy Tibor (Kazincbarcika)
…a legtöbb pontot ütô játékos: Nacsa Gábor (Kecskemét)
Hogy milyen lesz az új Kométa? Jó kérdés, maguk az érintettek sem tudják még. Az előbb említettek távozása érzékenyen érinti a csapatot, ráadásul egy másik center, a játékot abbahagyó Pásztor Attila is búcsút intett. Nem csoda, hogy nagyon-nagyon várják a két kubait, a beharangozott Chacon Carrion Noervist és Cordiex Salazar Yamert. Velük állítólag egyértelműen jobb lehet a gárda.

És a többiek? A Kecskemét a bronzért harcolhat a Dunaferr-rel, a Dág és az újonc MAFC a meglepetéscsapat lehet, a Szolnok és az 1. MCM RC a kiesés elkerüléséért csatázhat. ---- Sok múlik rajta. Mint minden feladón. Miután Gubik János a legjobb magyar előkészítők táborába tartozik, reménykedhetnek a kaposváriak. Már csak azért is, mert a válogatott játékos az előző idényben pont a bajnoki fináléra időzítette csúcsformáját. Az eredmény ismert…

- Kezdődik az Extraliga, de a Kométa csak tavasszal kapcsolódik be. Milyen érzés kívülállóként szemlélni a rajtot?
- Egyáltalán nem bánjuk, hogy eleinte nem leszünk részesei a bajnokságnak, mert sajnos Magyarországon csak két-három ütőképes csapat van - mondta a címvédő somogyiak csapatkapitánya, Gubik János. - Tavaly is számos olyan hazai mérkőzés volt, amelynek a színvonala kívánnivalót hagyott maga után. Ezek a találkozók nem szolgálják a játékosok fejlődését, nem úgy a nívós Interliga-meccsek.

- Mit vár az Interligától?
- A jelenlegi felállásban szerintem többször fogunk bukni, mint nyerni, de a színvonalas, rangos, küzdelmes találkozók számítanak igazán, nem az eredmény. Reméljük, hogy tavaszra összekovácsodik az új csapat, hiszen mi az Interliga alatt a bajnoki fináléra készülünk!

- Mit ért jelenlegi felálláson?
- Továbbra sem érkezett meg a két kubai légiós, valószínűleg az Interliga nyitányán sem lesznek ott, legkorábban az Élcsapatok Kupája selejtezőjében csatlakozhatnak hozzánk.

- Rossz hangulat uralkodik emiatt az együttesen belül?
- Rossz hangulat nincs, bár kétségtelenül jobban szeretnénk, ha már itt lenne a két külföldi csapattársunk, és közösen tudnánk gyakorolni. A fiúk lelkesedése változatlan, hiszen a karlócaiak és az eszékiek elleni felkészülési meccs megmutatta, hogy jó úton járunk. ---- Az 1. forduló műsora

A Kaposvár nem sok jóra számíthat Dunaújvárosban, a Dág viszont már ott tart, hogy esélyesként várja a Szolnok elleni csatát. A Kecskemét nem becsülheti le a feltörekvő MAFC-ot.

Szeptember 17., szombat
Dunaferr SE
1. MCM RC-Kaposvár 11.00
Dági SE-Szolnoki RK-SI 16.00

Szeptember 18., vasárnap
Phoenix Mecano-Kecskeméti RC
MAFC-Hartmann 17.00
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik