Lesz-e ötös, lesz-e ötödik?

A. Z., R. D.A. Z., R. D.
Vágólapra másolva!
2005.05.06. 22:54
Címkék
Vasárnap kettes, kedden hármas, csütörtökön négyes. A napok a női röplabda Extraliga döntőjének időpontjait, a számok pedig a Vasas-Nyíregyháza mérkőzések színvonalának osztályzatait jelölik.
Ami rögtön feltűnik az az, hogy a végkifejlethez közeledve folyamatosan növekszik a finálé színvonala, és egyáltalán nem elképzelhetetlen, hogy egy rossz, egy közepes, és egy jó meccs után ma délután egy ötös, azaz nemzetközi színvonalú találkozónak lehet szemtanúja a nyíregyházi Bujtosi Szabadidő Központ közönsége. Az eddigi három összecsapás közül a legutóbbi, a Vasas szempontjából 3:1-re megnyert csütörtöki budapesti mérkőzés volt a legnívósabb.

Az első meccsről ne is beszéljünk, jobb azt gyorsan elfelejteni, a szabolcsi megyeszékhelyen rendezett második találkozón előbb a Vasas, később a Nyíregyháza remekelt, így okkal lelkesedett a két szurkolótábor. Csütörtökön a Folyondár utcai csarnokban nem egymást váltva, hanem egyszerre nyújtott jó teljesítményt a két csapat, így izgalmas, fordulatos, eseménydús csata kerekedett a mérkőzésből.

A futballszurkolókat hívják

„Segítsetek!” – ezzel a kéréssel fordulnak a nyíregyházi hölgyek a helyi szurkolókhoz. A szakosztály vezetôi is tudják, a fanatikus lokálpatrióták a gyôzelembe hajszolhatják a lányokat, így nem véletlen a korai, 14.30-as kezdési idôpont. Nem véletlen, ugyanis 17.30-kor a város futballcsapata vív rangadót a Diósgyôrrel, ezért afféle hangolásképpen próbálják a drukkereket a Bujtosi csarnokba csalogatni. „Ha csak néhány százan kijönnek a futbalcsapat szurkolói közül, garantált a fergeteges hangulat. És talán együtt örülhetünk” – tette hozzá Ludvig Zsolt, a hazaiak edzôje.
"Nem szabad pánikba esnünk szombaton, hiszen van még két lehetőségünk, ebből egyet ki kell használnunk. Bízom benne, hogy hazai környezetben sikerülni fog. Ne felejtsük el, a Vasasnak az esetlegesen hátralévő két partiból mindkétszer nyernie kellene. De nem fog!" - latolgatta az esélyeket Erdősné Balogh Erika, a Nyíregyháza csapatkapitánya.

"Végre sikerült! Remekül játszottunk, így kellett volna az első és a második összecsapáson is, de mindegy, már csak előre tekintünk. Ez a győzelem erőt ad, remélem, hogy hétfőn saját közönségünk előtt játszhatjuk az ötödik meccset" - fogadkozott Józsa Zsuzsa, a harmadik találkozó legeredményesebb játékosa. Ami a Vasast illeti, a vasárnapi és keddi gyengélkedése után csütörtökön szinte szárnyalt Dégi Barbara és Pethő Anita, a többiek megőrizték jó formájukat.

A nyíregyházi oldalon Kapuvári Melinda szakadatlanul nagy mennyiségben termeli a pontokat, de nyitásfogadásban továbbra is bizonytalan. A Folyondár utcában Erdősné játéka elmaradt a várakozásoktól, bár így is volt számos labda, amit centerpozícióból kíméletlenül beütött. A korábban visszafogottabban röplabdázó Diana Timcsenko és Botos Fruzsina jóval agilisabb volt, Merkószki Tünde és Fésűs Erzsébet is igyekezett, így a 25:10-re elbukott utolsó rész kivételével nem lehetett panasz az NRK játékára.

A fenti felsorolásból is kitűnik, hogy a ma délután fél háromkor kezdődő nyíregyházi negyedik meccsre a két csapat játékában csupán néhány apróságnak kell javulnia ahhoz, hogy a kettes, a hármas és a négyes osztályzatú meccsek után egy ötös, kiváló összecsapás döntsön az Extraliga aranyérmesének kilétéről, vagy a finálé meghosszabbításáról.

Extraliga, nők, az 5. helyért, 3. mérkőzés
JÁSZBERÉNYI RK RSZ CONTACT-CHEVROLET TÓTH - ALBRECHT-MVSC-MISI 1:3
(20, - 25, - 17, - 18)
Jászberény, 200 néző. V: Ortner, Váli
JÁSZBERÉNY: ORSZÁGH 11, Kis 13, TÍMÁR 2, Székelyhidi 8, Németh 11, Szívós 9. Cs: SELMECZI (liberó), Pocsai 1. Edző: Litkei Gábor
MVSC: Lengyel 4, MÁTRAI B. 7, KOVÁCS ESZTER 20, PAPIZSANSZKAJA 8, Szűcs 1, Puskás 8. Cs: KOVÁCS E. 19. Edző: Kerekes Attila

Az eredmény alakulása: 1. játszma: 3:4, 7:7, 15:9, 21:14, 23:16. 2. játszma: 4:1, 7:9, 13:15, 19:16, 24:21. 3. játszma: 1:6, 5:16, 11:18, 15:21. 4. játszma: 4:3, 11:10, 16:21.

A két nyert mérkőzésig tartó párharc végeredménye: 2:1 a Miskolc javára

Szavazás

Ki nyeri a női röpibajnokságot?

Írja be az itt látható számot!
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik