Jókora pofon a listavezetőnek

GYENGE BALÁZS, HEGYI TAMÁSGYENGE BALÁZS, HEGYI TAMÁS
Vágólapra másolva!
2004.11.06. 22:42
Címkék
Csöndesnek ígérkezett a Bundesliga 12. fordulója, és bár a szombati játéknap egyetlen eredményéről sem beszélnek majd hetekig, esemény azért volt bőven.
Először is a korántsem a papírformának megfelelően élen álló Wolfsburg beleszaladt egy jókora pofonba Nürnbergben, aztán a Bayern München megálljt parancsolt a hozzá ötös győzelmi szériával érkező Hannovernek, a Hertha a legutolsó pillanatban egyenlített a BL-ben menetelő Werder Bremen ellen, az alsóházból menekülni próbáló Mönchengladbach pedig Dick Advocaat debütálása alkalmával pontot hozott el a sérült Bódog Tamást nélkülöző Mainz otthonából.

Az utolsó pillanatban mentett pontot a Hertha

A látottak ellenére nem a hannoveriek, hanem a müncheniek voltak a helyzet magaslatán az Olimpiai stadionban
A látottak ellenére nem a hannoveriek, hanem a müncheniek voltak a helyzet magaslatán az Olimpiai stadionban
A látottak ellenére nem a hannoveriek, hanem a müncheniek voltak a helyzet magaslatán az Olimpiai stadionban
A nap egyik legeseménytelenebb mérkőzését vívta a Dárdai Pált végig a kispadon tartó Hertha és a Werder a berlini Olimpiai stadionban, ahol a kilátogató majdnem 50 ezer szimpatizáns jóformán csak az utolsó negyedórában láthatott igazi futballt. Az első félórában jobbára az kötötte le az érdeklődők figyelmét, hogy a játékosok a labda helyett egymást rugdosták (Klasnicot például percekig kellett ápolni Fiedler kapus kirohanását követően), az első szándékos kapu felé tartó lövésre a 38. percig kellett várni - ekkor Micoud próbálkozott nem túl sok sikerrel.
A feledhető első játékrész után valamivel pörgősebb második következett, igaz, a címvédő kapuját őrző Reinke csak a 66. percben mutatta be a találkozó első védését Rafael próbálkozását követően. Sokan már bele is törődtek a gól nélküli döntetlenbe, amikor - szinte a semmiből - megszerezte a vezetést a Werder: Micoud szabadrúgásból ívelt középre, és az Eb-döntőn döntő gólt szerző Hariszteasz Bobic és Simunic asszisztálása közepette a hálóba kotorta a labdát. Ezt a lelátóról figyelte Otto Rehhagel, a görög válogatott szövetségi kapitánya, aki korábban úgy nyilatkozott, hogy a Hariszteasznak nem ártana klubot váltania, ha továbbra is kevés lehetőséget kap a brémai "muzsikusok" között. Nem sokkal a görög gólját követően Borowski hagyta ki a meccslabdát, amiért nagy árat fizetett csapata: a mérkőzés utolsó megmozdulásából (egy szögletet követő fejes nyomán) Madlung kiegyenlített. Thomas Schaafnál, a Werder edzőjénél el is szakadt a cérna, szinte leüvöltötte a hajat a játékvezető fejéről, amiért a bíró szerinte túl sokat hosszabbított. ---- H ---- M
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik