Krutzler világcsúcsközelben

SABASTIAN TAMÁSSABASTIAN TAMÁS
Vágólapra másolva!
2004.06.19. 21:45
Címkék
Krutzler Eszter fantasztikus! Először is biztos olimpiai résztvevőként nem élt a szövetségi kapitány kétkilós súlyengedményével, hanem befogyasztott a 69 kilós kategóriába. Valószínűleg tudta, érezte, hogy továbbra is kirobbanó formában van, és érdemes hoznia súlyát, hiszen a versenyen hat sikeres gyakorlattal így megdönthetett három országos rekordot.
Szakításban meg sem állt 120 kilóig, amivel nemcsak hogy felülmúlta saját tavalyi 117.5 kilós országos csúcsát, hanem beállította a világcsúcsot is! Igaz, ez utóbbi bravúr nem hivatalos, lévén, hogy a Kecskeméten zajló Messzi István-emlékverseny nem szerepel a nemzetközi versenynaptárban.
Krutzlernek ily módon meg kellett elégednie a honi csúcsokkal, no meg azzal a ténnyel, hogy eddig is biztos athéni helyét szinte bebetonozta a hétfői csapathirdetés előtt.

Krutzler Eszter szenzációs formában versenyzett Kecskeméten, az országos csúcsok mellett szakításban – nem hivatalosan – beállította a világcsúcsot (Fotó: Czagány Balázs)
Krutzler Eszter szenzációs formában versenyzett Kecskeméten, az országos csúcsok mellett szakításban – nem hivatalosan – beállította a világcsúcsot (Fotó: Czagány Balázs)
Krutzler Eszter szenzációs formában versenyzett Kecskeméten, az országos csúcsok mellett szakításban – nem hivatalosan – beállította a világcsúcsot (Fotó: Czagány Balázs)
"Nem aggaszt, hogy nyolc héttel az olimpia előtt ilyen jól teljesítettem – mondta a BKV Előre emelője. – Kőkemény hetek várnak rám, hiszen az olimpiáig még tovább szeretnék fejlődni."
Rajta kívül a másik négy hölgy is emlékezeteset alkotott, Ráki szakításban, Nagy Nikoletta és Varga Viktória lökésben írta át az érvényes magyar csúcsot.
Likerecz Gyöngyi még nincs csúcsformában, ám összetettben 245 kilót teljesített visszatérése utáni második versenyén (az elsőn, májusban Pécsett 95 kilót szakított, 125-öt lökött, most Kecskeméten 110, illetve 135 kilót emelt), azaz óriásit javult és az olimpiáig még tovább fejlődhet. Már amennyiben felkerül Imrő Dezső szövetségi kapitány listájára, melyen Krutzler és Varga Viktória mellett csak egy hely kiadó.
A férfiaknál szakításban Feri Attila csak harmadszorra tudta teljesíteni a 155 kilót, lökésben 195-öt produkált, így összteljesítménye elmarad a kapitány által előírt 355 kilótól – sokatmondó adat lehet ez a hétfői kerethirdetés előtt. Gyurkovics Ferenc szakításban meg sem állt a 190 kilós új országos csúcsig, a másik 105 kilós olimpikonjelölt, Kovács Zoltán viszont lökésben villogott, 225 kilóval, azaz mindketten 405 kilós összteljesítményt produkáltak. Kettőjük csatája így "döntetlennel" zárult, de könnyen előfordulhat, hogy Imrő él a lehetőséggel, hogy egy súlycsoportban két versenyzőt indítson és mindkettejüknek lehetőséget ad Athénben. Hogy melyikőjük nyeri ezt a versenyt összetettben a Sinclair-pontszám alapján, az mindössze tíz dekán múlt: ennyivel volt könnyebb Gyurkovics (Kovács kereken 105 kilóval mérlegelt), így a tatai emelő állhatott a dobogó legfelső fokára.
"Nagyon nehéz döntés előtt állok, a vasárnapom nem lesz nyugodt, de hétfőre meghozom a döntést – így a titokzatos kapitány. – Legszívesebben a hölgyeknél ezt az öttagú csapatot kivinném az olimpiára, mindnyájan megérdemelnék, de sajnos csak három kvótánk van. A férfiaknál sem lesz könnyű dolgom, de az itt látottak sok kérdésre választ adtak. Maradjunk annyiban, hogy hétfőn olimpiai csapatot hirdetek." ---- M ---- F
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik