Baráth: Minden vágyuk teljesül

G. G.G. G.
Vágólapra másolva!
2003.10.27. 21:03
Címkék
A női kajak-kenu-válogatott legjobbjainak folyamatos ünnepléssel telhetnének a napjai, de a mértékletesség és az olimpiai felkészülés megkezdése is arra készteti őket, hogy bulijaikat összes
A napokban Budapesten egymást, Tiszaújvárosban pedig őket köszöntötték. A XV. kerületi Víg Kalmár étteremben Szabó Szilvia születésnapja alkalmából gyûltek össze Fábiánné Rozsnyói Katalin tanítványai, ám miután életük java része úgyis a nyilvánosság előtt zajlik, egyszersmind arra is felhasználták e jeles eseményt, hogy alapozásuk menetéről tájékoztassák az érdeklődőket.
Maratoni vb Gyôrben

Madrid. A Nemzetközi Kajak-kenu Szövetség (ICF) igazgatótanácsának ülésén eldôlt, hogy 2007-ben Gyôr rendezheti meg a maratoni világbajnokságot.
Maratoni vb Gyôrben

Madrid. A Nemzetközi Kajak-kenu Szövetség (ICF) igazgatótanácsának ülésén eldôlt, hogy 2007-ben Gyôr rendezheti meg a maratoni világbajnokságot.
Felkészülésük egyébiránt a szokásos menetben zajlik: egyelőre az MTK vízitelepén súlyzóznak (és nagyritkán, ha az idő engedi, még kajakoznak), majd még az idén tiszaújvárosi edzőtáborozás vár rájuk. Az olimpiai esztendőt ausztriai sítáborral kezdik, majd február végén már újra meleg vízi gyakorlás s természetesen korai vízre szállás következik. A körülményekre, a tréningfeltételekre aligha lehet majd panaszuk, hisz a baráti összejövetelen megjelent Baráth Etele, a Magyar Kajak-kenu Szövetség elnöke, aki kijelentette: az eddigi eredmények fényében és a jövőbeli sikerek reményében minden vágyukat teljesíti. (Az elnök egyúttal megígérte, noha az olimpiáig a széltől is óvják versenyzőiket, másfél havonta – hasonló körben – rendszeresen beszámolnak majd a csapat felkészüléséről.)
Kiváló kajakosaink teljesítményének elismerése – szerencsére – olykor pontosan mérhető, megszámlálható… Mint jeleztük, a másik ünnepségre Tiszaújvárosban került sor, ahol Szabó Szilviát, Viski Erzsébetet és Bóta Kingát, valamint edzőjüket kétmillió forint jutalomban részesítette egyesületük főtámogatója, a TVK. A világbajnokok sorsát természetesen az egész város s annak első embere is szívén viseli. Farkas Zoltán egykor maga is a női válogatott edzője volt.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik