Labdarúgó NB I, 20. forduló
Zalaegerszeg
1
Végeredmény
1
Mezőkövesd Zsóry FC

90+2'
VÉGE

Vége a mérkőzésnek. Nem bírt egymással a két csapat, a döntetlennel azonban igazán csak a hazaik lehetnek elégedettek. Köszönjük figyelmüket!

90'

Kettő perc a hosszabbítás.

89'

Croizet távoli szabadrúgása kellemetlenül pattant meg a vizes talajon, de Kovácsik résen volt és a gólvonalon állva – ha nehézségek árán is – védett.

80'

Márton Gábor reklamált a kispadon, sárga lap a jutalma.

78'
CSERE

Lejött a hazaiaknál Mance, Spoljaric érkezett a helyére.

77'
Sárga lap

Kiss Bence kapott sárga lapot miután fellökte Drazsicsot.

76'

Mance csúsztatását követően Kovácsik védett.

74'
Sárga lap

Beriasvili buktatta Croizet-et, sárga lap.

73'

Gomis verte meg védőjét, majd középre ívelt, Szalai megelőzte Evangelut, de fejese a kapu fölé szállt. Kicsit belealudtak a meccsbe a hazaiak.

69'
CSERE

A gólszerző Bedit Croizet váltotta a hazaiaknál.

68'
GÓL

GÓÓÓÓL! Beriasvili fejese a felső lécről vágódott a gólvonal mögé. Bőle szögletét még kivágták a hazai védők, majd az ismétlés már pontos volt, és a grúz hátvéd a kapuba fejelt 4 méterről. 1–1!

64'
CSERE

Brtan helyén Cseke a pályán a vendégeknél.

60'

1998 néző tekinti meg a helyszínen a találkozót a kedvezőtlen időjárási körülmények ellenére is.

55'

Bedi egy az egyben megverte Brtant, majd lövése megpattant egy védő lábán, a labda a jobb kapufa mellé szállt.

53'

Kovácsik fogott meg kézzel egy hazaadást, a megítélt szabadrúgást Szendrei gurította le Mancénak, de a lövés elakadt a kövesdi sorfalban.

49'
CSERE

Hedlundot Szalai váltotta.

49'
CSERE

Molnár helyére érkezett Bőle.

49'
CSERE

Kojnok helyére Babunszki állt be a szünetben.

46'
Második félidő

Foltyatódott a mérkőzés, a szünetben Kuttor Attila több cserét is végrehajtott.

45+1'
Szünet

Egy perc hosszabbítást követően ért véget az első félidő. Bedi találatával előnyben a hazaiak.

41'

Kovácsik ütötte ki rossz helyre a labdát, Szendrei megszerezte, eltolta egy védő mellett majd 12 méterről a kapu mellé lőtt.

39'

Gomis beadása érkezett veszélyesen a kapu elé, de Drazsics hiába ugrott magasra, két védő között nem tudott fejelni.

33'
Sárga lap

Lukic rúgta fel a megiramadó Mancét, sárga lap.

22'

Végre valami! Mance forgolódott a 16-oson belül, majd lőtt, de a labda egy védőről szögletre pattant.

11'
GÓL

GÓÓÓÓL! Megszerezte a vezetést a Zalaegerszeg! Jobb oldali beadás után Mance két védő közül játszotta tovább a labdát Bedinek, aki 6 méterről, laposan a jobb alsó sarokba lőtt. 1–0!

7'

Az első kövesdi szöglet már veszélyesebb volt, de a lövés itt sem jutott el a kapuig, mert egy hazai védő tisztázni tudott.

6'

Az első szögletet a hazai végezhették el, de a labdát az első kövesdi játékos ki tudta rúgni.

1'
Meccs indítása

Elkezdődött a mérkőzés. Tiszta kékben a hazaik, tiszta fehérben a vendégek.

A két csapat őszi mérkőzését a Zalaegerszeg 2–1-re tudta megnyerni Mezőkövesden. Mance duplája mellett Evangelu talált a saját kapujába.

Tizenhárom NB I-es találkozó után a zalaiak állnak jobban: 5 ZTE-győzelem, 5 döntetlen, 3 kövesdi diadal. A matyóföldiek 2021-ben 2-szer is le tudták győzni az egerszegieket, viszont a legutóbbi 6 bajnokijukon ezt már egyszer sem sikerült megismételniük (3 iksz, 3 vereség), sőt a tavalyi februári hazai kupanegyeddöntőjüket is elbukták (1–4) ellenük. Az októberi borsodi összecsapásukat még Boér Gábor dirigálásával, Antonio Mance duplával 2–1-re a zalaiak nyerték meg. 
 

Egerszegen eddig 4-szer meccseltek az élvonalban, és a kövesdiek még soha nem tudtak diadalmaskodni, 3 döntetlen mellett az egyetlen ZTE-siker 2020 decemberében, zárt kapuk mögött jött össze nekik (3–0).

A zalai együttes 2 győzelemmel kezdte a tavaszt, ráadásul a mezőny első felében tanyázó Fehérvár (3–1) és Puskás Akadémia (1–0) ellen – ez az első alkalom ebben a bajnokságban, hogy egymás után 2 bajnokit tudott nyerni. 

A Paks elleni hazai 0–1 azt jelentette, hogy zsinórban a hatodik bajnokiján lett gólképtelen a kiesésre álló Mezőkövesd (2 döntetlen, 4 vereség). Hasonló eredménytelenségi szériája legutóbb a 2021–2022-es kiírásban épp vasárnapi ellenfelének, a ZTE-nek volt a magyar élvonalban.

Bár a Zalaegerszeg legutóbb legyőzte vendégét, a Fehérvárt, 2–2–5-ös mérlegével mégis utolsó a hazai tabellán, és a legtöbb gólt kapta, 22-t.

A Mezőkövesd házon kívüli mutatója 1–3–5, az egyetlen győzelmét Kecskeméten aratta (2–0), a legutóbb két vendégfellépését azonban megúszta vereség nélkül  (0–0 az FTC, majd a Puskás Akadémia otthonában).

Köszöntjük Önöket! Hamarosan kezdődik az NB I 20. fordulójának utolsó mérkőzése a ZTE FC–Mezőkövesd Zsóry FC összecsapás. Tartsanak velünk!