U17-es Eb: elitkörbe került a magyar válogatott

Vágólapra másolva!
2021.11.02. 09:42
null
Eldőlt, hogy a magyar válogatott bejutott a tavaszi elitkörbe (Fotó: Dömötör Csaba)
Az elmúlt héten rendezték hazánkban az U17-es Euróba-bajnokság selejtezőtornáját, amelyen a magyar válogatottja Észtország és Grúzia mögött, Izlandot megelőzve a csoportja 3. helyén zárt. Azt már a torna végén sejteni lehetett, hogy Szélesi Zoltán csapata jó eséllyel kvalifikálja magát az elitkörbe a csoportharmadikok listájáról, ám hétfőn estére ez biztossá is vált.

Ugyan a 11. csoport (Portugália, Kazahsztán, Wales, Ukrajna) küzdelmeit majd csak november 2. hetében rendezik Portugáliában, a a 12-es számú négyesben (Olaszország, Skócia, Észak-Írország, Albánia) pedig még nem játszották le a harmadik fordulót, ám ezektől függetlenül hétfőn este matematikailag is bebizonyosodott, hogy a magyar csapat ott lesz a legjobb négy csoportharmadik között, így tehát biztos résztvevője az elitkörnek.

A csoportharmadikok rangsorolásánál a csoportok negyedik helyezettje elleni eredmény nem számít, így a mieink egyedüliként állnak három ponttal ezen a listán – Szélesi Zoltán ugyanis a a 4. csoportot megnyerő észteket győzte le.

A 32 csapatos elitkörben 8 négyes csoportba sorsolják a résztvevőket a jövő tavaszi sorsoláson, s a csoportelsők mellett a legjobb hét második helyezett is kijut az Európa-bajnokságra, amelynek jövő nyáron Izrael lesz a házigazdája.

 


 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik