Női válogatott: hét légiós és kilenc FTC-játékos a keretben

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2022.08.23. 09:25
null
Margret Kratz Zeller Dórával konzultál a skótok elleni tavaly őszi vb-selejtezőn (Fotó: Török Attila)
Margret Kratz, a magyar női labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya kihirdette keretét a csapat soron következő mérkőzéseire: előbb Spanyolország, majd Gibraltár lesz az ellenfél.

 

„Az utolsó selejtezőnkön lépünk pályára, ezúttal nem az eredmény a legfontosabb, a spanyol válogatott magasan kiemelkedik a csoportból – fűzte hozzá a kerethirdetéshez Margret Kratz az mlsz.hu-nak. – Azt szeretném, hogy a csapat a megfelelő hozzáállással játssza le a mérkőzést. Az utolsó pillanatig teljes szívvel kell küzdenünk, és fegyelmezetten védekezve kell tudásunk maximumát nyújtanunk. Egységes játékkal kell előállnunk, ebben sokat kell előrelépnünk az ukránok elleni mérkőzéshez képest. Meg fogjuk beszélni az ukránok elleni meccs hibáit, és bízom benne, hogy gyorsan tudunk tanulni belőlük. Ismét vannak fiatal játékosok a keretben, továbbra is igyekszünk beépíteni a tehetséges lányokat, és fokozatosan lehetőséget adni nekik a fejlődésre, amire a Gibraltár elleni felkészülési mérkőzés jó alkalom lehet.”

A magyar válogatott szeptember 2-án, Madridban lép pályára a világbajnoki selejtezősorozat utolsó fordulójában, majd két nappal később Gibraltáron játszik felkészülési mérkőzést.

A mieink jelenleg a harmadik helyen állnak a csoportban. A spanyolok hibátlan teljesítménnyel már kijutottak a jövő évi világbajnokságra, és a második helyezett skótok playoffszereplése is biztos.

A NŐI VÁLOGATOTT KERETE
Kapusok:
Bíró Barbara (FTC-Telekom), Schildkraut Fruzsina (Haladás-Viktória FC), Pongrácz Ágnes (Puskás Akadémia FC)
Védők: Szabó Viktória (FTC-Telekom), Papp Luca (FTC-Telekom), Németh Diána (FTC-Telekom), Csigi Eszter (FTC-Telekom), Kovács Laura (ETO FC Győr), Savanya Csilla (ETO FC Győr), Turányi Csilla (Bayer Leverkusen – német), Csiki Anna (Häcken – svéd)
Középpályások: Csiszár Henrietta (Internazionale – olasz), Zeller Dóra (Häcken – svéd), Németh Loretta (ETO FC Győr), Pusztai Sára (FTC-Telekom), Csányi Diána (FTC-Telekom), Fenyvesi Evelin (FTC-Telekom), Nagy Virág (Sassuolo – olasz), Mayer Zsófia (Puskás Akadémia)
Csatárok: Zágor Bernadett (SKN St. Pölten – osztrák), Vágó Fanni (FTC-Telekom), Pápai Emőke (Grasshoppers – svájci), Vida Boglárka (ETO FC Győr)

A B-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Spanyolország 6 6 45–0 +45 18
2. Skócia 7 4 1 2 16–13 +3 13
3. MAGYARORSZÁG 7 3 4 19–16 +3 9
4. Ukrajna 6 2 1 3 9–15 –6 7
5. Feröer 6 6 2–47 –45 0

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik