Gyász: Zseniális futballista volt – Mezey György Kardos Józsefről

Vágólapra másolva!
2022.07.28. 11:49
null
Kardos József az NSZK ellen (Fotó: MTI)
Mint beszámoltunk róla, elhunyt Kardos József, korábbi 33-szoros válogatott labdarúgó. Pályatársak búcsúznak az egykori kiválóságtól.


„Szigorú és profi feltételrendszert kialakító világban nagyon sokra vitte volna, ebben biztos vagyok. Zseniális futballista volt”Mezey György, a magyar válogatott korábbi szövetségi kapitánya (1983-1986; 1988)

„Minden adottsága megvolt ahhoz, hogy nemzetközi szinten is futballozzon. Játéka szerintem leginkább a spanyol Fernando Hierróéhoz hasonlítható. Kiváló fizikai adottságok, átlagon felüli technika és játékintelligencia jellemezte futballját. Noha védekező középpályásként is szerepelt a csapatban, a legkiválóbb teljesítményre középső védőként volt képes. Szomorúsággal tölt el, hogy néhány hét alatt két egykori társamtól is búcsúzni kell…”Szendrei József, az Újpesti Dózsa korábbi 10-szeres válogatott kapusa.

„Játékostársa, majd edzője is voltam. Istenadta tehetségnek tartottam, a pályán mindent megcsinált a labdával, amit csak akart. Emlékszem, a salakos pályán gyakoroltuk a védekezést, a keresztezést, és úgy csúszott be a labdáért, hogy leégett róla az anorák. Más kérdés, ha sprintek, futások szerepeltek az edzésprogramban, az már nem igazán volt kedvére való. Bárcsak manapság lennének hozzá hasonló képességű játékosok a magyar pályákon!” – Nagy László, az Újpesti Dózsa korábbi 25-szörös válogatott labdarúgója.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik