Nemzetisport.hu 2010.02.09 08:55 Frissítve: 2015.03.29 03:42

Dzsudzsák a pályán mutatkozna be Van Marwijknak

Mikor kivel játsszunk? Február 17-én, Amszterdamban derül ki, hogyan fest a 2012-es Európa-bajnokság selejtezője E-csoportjának menetrendje. Mint ismert: Hollandia, Svédország, Finnország, Moldova és San Marino kapott ide besorolást a magyar együttes mellett. Hátha a sorozat végére a holland kapitány is megismer néhány magyar játékost…

Nem kérdéses, Dzsudzsák Balázs népszerű Eindhovenben (Fotó: Farkas József - archív)
Nem kérdéses, Dzsudzsák Balázs népszerű Eindhovenben (Fotó: Farkas József – archív)

A Nemzeti Sport hétfői számában a holland szövetségi kapitány, Bert van Marwijk lapunk kérdésére úgy felelt, a magyar futballból csak Erwin Koemanról hallott. Annak ellenére, hogy volt klubjában, a Feyenoordban Kiprich Józsefet és Róth Antalt mindenki ismeri, annak ellenére, hogy Babos Gábor és Fehér Csaba évek óta Hollandiában játszik, annak ellenére, hogy Dzsudzsák Balázs január játékosa lett, és két góljával, gólpasszával a PSV–Ajax (4–3) rangadó főszereplője volt…

Idehaza letaglózóan hatott, hogy a holland szövetségi kapitány egyetlen magyar labdarúgót sem volt képes megnevezni.

„Én ismerek néhány hollandot – replikázott Erwin Koeman. – Igazság szerint a huszonhatos keret valamennyi tagját tökéletesen. Szerintem egyébként Bert van Marwijk is ismer legalább két-három magyart, nem hinném, hogy egykori Dortmund-edzőként Hajnal Tamás, vagy hollandként Dzsudzsák Balázs neve olyan idegenül hangzana számára."

Lehet, hogy a holland kapitányi reakció jelzésértékű? Hogy Németalföldön, már bocsánat, de nagy ívben tesznek a magyar válogatottra?

„Dehogy is – felelt a kapitány. – Tudom, hogy respektálnak bennünket. Oké, egyértelműen hat pontra számítanak a velünk szembeni összecsapásokból, de valahol ez teljesen normális. Hollandia rettentően erős, nem hogy tőlünk, egyetlen válogatottól sem fél. Ami azt illeti, nekünk sem a honfitársaimmal kell elsősorban foglalkoznunk. Inkább Svédországgal, amelyik a legnagyobb ellenfél lehet a második hely megszerzésében."

 DZSUDZSÁK A PÁLYÁN VÁLASZOLNA
 

„Tudom, ki a holland kapitány, a neve viszont nem ugrik be – nevetett Dzsudzsák Balázs. – Engem minősít, ha nem ismer, vagy őt? Talán ha rúgok egy gólt, és odaszaladok a kispadjukhoz, majd megismer... Félre a tréfát: nyilván a pályán kell bemutatkoznunk neki. Mondtam a hollandoknak, Ibrahim Afellaynak, Orlando Engelaarnak, hogy ne reménykedjenek, ezt a csoportot mi nyerjük meg."

HA ÉRDEKLI, MILYEN SORSOLÁST SZERETNE JUHÁSZ ROLAND, VAGY MIT GONDOL ZLATAN IBRAHIMOVICRÓL ERWIN KOEMAN, KERESSE A KEDDI NEMZETI SPORTOT

2021.04.18 09:29:45

Magyar válogatott PIETSCH TIBOR

„A Jóisten is úgy akarhatta, hogy még egy Európa-bajnoki részvétel megadasson nekem.”

2021.04.14 09:47:02

Magyar válogatott BABJÁK BENCE

A Leipzig hátvédje szerint karrierje legszebb pillanata lesz, amikor több tízezer drukker előtt képviselheti Magyarországot a nyári Eb-n.

2021.04.13 23:54:00

Magyar válogatott SOMOGYI ZSOLT

NS-VÉLEMÉNY. Nemcsak labdarúgóként, emberként is nagyon elégedettek vele.

2021.04.13 23:42:19

Magyar válogatott S. T. J.

2021.04.13 12:09:10

Magyar válogatott MALONYAI PÉTER

Hiába telt el több mint fél évszázad, képtelenség indulatok nélkül olvasni az 1941. áprilisi mérkőzésről írottakat.