Bolgár–magyar: Tilos foglalkoznunk a bulgáriai hírekkel – Szoboszlai

P. K.P. K.
Vágólapra másolva!
2023.11.13. 12:35
null
Szoboszlai Dominik hangsúlyozza, nekik úgy kell készülniük, hogy lesz mérkőzés csütörtökön (Fotó: Árvai Károly, archív)
A magyar labdarúgó-válogatott csapatkapitánya, Szoboszlai Dominik szerint bármilyen hírek is érkeznek Bulgáriából a csütörtökön esedékes Eb-selejtező kapcsán, nekik úgy kell készülniük, hogy kőkemény mérkőzés vár rájuk.

 

Mint ismeretes, Bulgáriából napok óta olyan hírek érkeznek, melyek szerint kétséges, hogy megrendezik-e csütörtökön a Bulgária–Magyarország Eb-selejtezőt.

„Éppen ezek a hírek azok, amelyekkel nekünk, játékosoknak tilos foglalkoznunk – nyilatkozta Szoboszlai asportal.hu-nakadott interjúban. – Bízom benne, hogy egyik csapattársam sem agyal ezen túl sokat, úgy kell hozzáállni, hogy két kőkemény meccs vár ránk, amelyeken hat pontot kell szereznünk. Nem foglalkozunk azzal, hogy végül milyen döntés születik a Bulgária elleni meccsről. A lényeg: ha esetleg elmarad a meccs, akkor úgy jutunk ki az Európa-bajnokságra, ha pedig pályára lépünk, akkor úgy. Csütörtök este már Eb-résztvevőnek kell lennünk, semmi más nem számít.”

A Liverpool középpályása hozzátette, nem mostanában történt vele ilyen, hogy vasárnap még nem tudja megmondani, lesz-e meccse a következő csütörtökön.

„Talán az U12-es bajnokságban fordult elő velem legutóbb, hogy vasárnap még nem tudtam, lesz-e meccsünk csütörtökön... Ám ahogy már mondtam, semmi értelme azzal foglalkozni, hogy mi történik Bulgáriában, vagy hogy miért alakult így a helyzet, csak a saját teljesítményünkre koncentrálunk. Ugyanúgy felkészülünk, mint a korábbi meccseinkre, és kijutunk az Eb-re!”

LABDARÚGÓ EB 2024
SELEJTEZŐ, G-CSOPORT
November 16., csütörtök
Montenegró–Litvánia
Bulgária–Magyarország
Szabadnapos: Szerbia

November 19., vasárnap
Szerbia–Bulgária
Magyarország–Montenegró
Szabadnapos: Litvánia

A G-CSOPORT ÁLLÁSA
1. MAGYARORSZÁG64211– 4+714
2. Szerbia741213– 7+613
3. Montenegró6222 6– 8–2 8
4. Litvánia7133 8–12–4 6
5. Bulgária624 3–10–7 2

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik