Schäfer: Remélem, a tétmérkőzéseken azzal az egy-két centivel kevesebb lesz

BALOGH ANDRÁSBALOGH ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2024.03.22. 23:14
Schäfer András majdnem góllal tért vissza a válogatottba (Fotó: Mravik Gusztáv)
Mint ismert, a magyar labdarúgó-válogatott felkészülési mérkőzésen 1–0-ra legyőzte Törökországot. A magyarok részéről a debütáló Dárdai Márton mellett a hosszú idő után visszatérő Gulácsi Péter és Schäfer András nyilatkozott, valamint értékelt a tizenegyesből betaláló Szoboszlai Dominik is.

 

Dárdai Márton a törökök ellen debütált a magyar válogatottban. „Fel voltam készülve arra, hogy be fogok jönni. Nagyon izgultam meccs előtt, a szurkolók elképesztőek. Első naptól kezdve jól fogadtak Telkiben. Most is, mikor beálltam, jöttek hozzám, én meg mondtam: nyugi, minden rendben lesz” – fogalmazott a 67. percben csereként pályára lépő játékos.

A kapuba visszatérő Gulácsi Péter így értékelt: „Alapvetően kiegyenlített meccs volt, a pici pluszakarat, ami a végén számított. Örülök, hogy nem kaptunk gólt. Úgy gondolom, hogy a meccs nagy részében jól zártunk, egy nagy helyzete volt a törököknek, egy ziccer, de amúgy hatástalanítottuk őket. Fontos volt a meccs, szerettük volna ezt az évet is győzelemmel kezdeni.” A Lipcsénél légióskodó kapus elérzékenyült a visszatérése okán. „Rengetegszer volt alkalmam védeni, és volt egy másfél éves periódus, amikor az ember ezt kívülről nézte. Örülök, hogy újra sikerült védenem itthon, nagy élmény volt, külön öröm, hogy győzelemmel sikerült visszatérni.”

„Hosszú időszak volt, lépésről lépésre kellett visszaküzdenem magam. Mindig az volt a szemem előtt, hogy szeretnék itt, a Puskás Arénában hazai pályán válogatott meccsen védeni. Ha egy-két helyzetet kihasználtunk volna, akkor a vége kicsit nyugisabb, de így is jó volt” – zárta gondolatait Gulácsi.

„Azt beszéltük, hogy rájuk megyünk az elején, sikerült az elején szabálytalanságot kiharcolnunk.  Egy jó szabadrúgás után – ha nem érnek bele, akkor gól lehetett volna – tizenegyest harcoltunk ki. Nem határoztam el előre, hova lövöm, kicsit vacilláltam, de mondtam magamnak, minek váltani, ha eddig bejött...” – értékelt a mérkőzés egyetlen gólját szerző Szoboszlai Dominik.

A magyar válogatott csapatkapitánya a mérkőzésen látható frusztrációjáról így nyilatkozott: „Csapatbeli dolgok zavartak, magánügy. Nem klappolt annyira a dolog, kicsit elvesztettem a fejem, volt egy-két dühkitörésem. Ott voltak a csapattársak, és segítettek, ahogy én is nekik.”

A hosszú után ismét válogatott Schäfer András majdnem góllal tért vissza. „Legalább meg tudtam ünnepelni. Remélem, a tétmérkőzéseken azzal az egy-két centivel kevesebb lesz. Egyszerűen csak örülök, hogy itt lehetek egy ilyen időszak után. Érzelemdús volt belépni az öltözőbe. Lepörgött előttem az elmúlt másfél év, ami hihetetlenül nehéz volt és megviselt.”

EB-FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
Magyarország–Törökország 1–0 (0–0)
Budapest, Puskás Aréna, 58 000 néző. V: Frankowski (lengyel)
MAGYARORSZÁG: Gulácsi – Balogh B. (Dárdai M., 67.), Lang, Szalai A. – Nego (Bolla, a szünetben), Nagy Á. (Styles, 61.), Schäfer, Kerkez (Nagy Zs., 61.) – Sallai (Kleinheisler, 80.), Szoboszlai – Varga B. (Ádám M., 80.). Szövetségi kapitány: Marco Rossi
TÖRÖKORSZÁG: Günok – Celik (Aktürkoglu, 77.), Kabak, Akaydin, R. Yilmaz (Müldür, 27.) – Yüksek, Kökcü (Güler, 61.) – Akgün (Baris Yilmaz, 77.), Calhanoglu, Yildiz (Uzun, 77.) – Ünal (Yazici, 61.). Szövetségi kapitány: Vincenzo Montella
Gólszerző: Szoboszlai (48. – 11-esből)

ONLINE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik