A norvég védelem esélyt sem adott a magyar támadóknak

Vágólapra másolva!
2007.06.06. 21:15
Nem játszott alárendelt szerepet a magyar válogatott, de így is sima vereséget szenvedett Norvégiától. A hazaiak vezetését követően több ígéretes helyzetet is kidolgozott a Várhidi-csapat, ám egy védelmi hiba végleg eldöntötte a találkozót.
A magyar csatárok ezúttal is tehetetlenek voltak
A magyar csatárok ezúttal is tehetetlenek voltak
A magyar csatárok ezúttal is tehetetlenek voltak
A magyar csatárok ezúttal is tehetetlenek voltak

EURÓPA-BAJNOKI SELEJTEZŐ

C CSOPORT
NORVÉGIA - MAGYARORSZÁG 4-0 (1-0)
Helyszín: Oslo
Nézőszám: 35000
Játékvezető: Eduardo Iturralde González (spanyol)
Asszisztensek: Rafael Guerrero Alonso, Roberto Alonso Fernández (mindketten spanyolok)
A KEZDŐCSAPATOK
NORVÉGIA MAGYARORSZÁG
23 Opdal 1 Végh
34 Storbaek 2 Szélesi
3 Hagen 4 Juhász
5 Hangeland 5 Balogh B.
6 J. A. Riise 3 Vanczák
21 B.H. Riise 7 Buzsáky
8 M. Andersen 6 Tóth B.
19 Grindheim 10 Hajnal
14 Iversen 8 Tőzsér
10 Carew 11Gera
11 Pedersen 9 Priskin
Szövetségi kapitány: Szövetségi kapitány:
Age Hareide Várhidi Péter
Gólszerző(k): Iversen (22.), Braaten (58.), Carew (60., 79.)
Cserék: 14 Iversen helyett 26 Braaten és 19 Grindheim helyett 12 Haertad (mindkettő a szünetben), 11 Pedersen helyett 32 Helstad (79.), ill, 9 Priskin helyett 13 Tisza (73.), 7 Buzsáky helyett 17 Vadócz (83.)
Sárga lap: Hagen (29.), ill. Hajnal (29.)


Ha nem is eredményesebben, de jobban futballozott a magyar válogatott Norvégiában - az első félidőben. Bár a találkozó 3. percében John Carew gólt szerzett, szerencsére a játékvezető érvénytelenítette a találatot. Ezt követően az északi gárda jó fertály órán keresztül nyomás alatt tartotta a védelmünket, de a 20. perctől Geráéknak is akadt egy-két ígéretes lehetőségük.

Ellenben mezőnyben a norvégok teljesítettek jobban, mivel a közelharcokat rendre a hazaiak nyerték. Feltűnő volt, hogy a hátvédsorunk a legtöbbször az alapvonal mögé rúgott labdákkal szabadították fel a kapunkat, amelyből szinte valamennyi középre emelt labdából gólveszély alakult ki Végh Zoltán kapuja előtt. Az első félidő utolsó tíz percében támadgatott a magyar csapat, és a legnagyobb lehetőség Priskin Tamás előtt adódott, ám a Watford támadója nagy helyzetből fölé lőtt.

A második félidő elején meglepően bátran kezdett a válogatott, és elsősorban Hajnal Tamás indításainak köszönhetően teremtett helyzeteket. Mielőtt azonban a játékosok és a szurkolók is elhitték volna, hogy egyenlíthet a válogatott, rúgattunk Norvégiával egy gólt. A megzavarodott védelemről Braaten elé pattant a labda, aki 18 méterről gurított (!) az üres kapuba. A mieink a középkezdés után sem álltak a helyzet magaslatán, és két perc elteltével újabb gólt kaptunk. Ezzel aztán a norvégok megnyugodtak, míg a mieink összezavarodtak, amelynek két perc elteltével újabb hazai gól volt az eredménye.

A mérkőzés ezen szakaszában már egyáltalán nem jelentettünk veszélyt Hakon Opdal kapujára, míg a hazai szurkolók örömére John Carew négyre növelte a norvég előnyt.

T. N.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik