Kerékcserével Vass Ádámhoz

CH. G. A., P. Gy. L.CH. G. A., P. Gy. L.
Vágólapra másolva!
2007.02.01. 17:52
Már majdnem a Stoke City sporttelepénél, a harmincezres Bitannia Stadiumnál jártunk, amikor hátulról ránk villantott egy autó. Kiderült, nem kötözködő sofőrről van szó, csupán figyelmeztetni akart, hogy a jobb hátsó abroncsunk lapos. Az is volt, nem maradt már hátra, mint a kerékcsere.
Vass Ádám és a Stoke City menedzsere, Tony Pullis
Vass Ádám és a Stoke City menedzsere, Tony Pullis
Vass Ádám és a Stoke City menedzsere, Tony Pullis
Vass Ádám és a Stoke City menedzsere, Tony Pullis

A műveletet a pompás, új stadion – melyik nem az a szigetországban… parkolójában ejtettük meg, miután végignéztük az edzőpályán Vass Ádám tréningjét a The Championship hetedik helyén álló együttes felnőtt csapatával. Ettől függetlenül meg kellett javítani a defektet kapott kereket, pár percnyire találtunk is egy autószerelőt, a szívélyes „szaki” tulajdonképpen olcsón, 47 fontért – nem egészen 19 ezer forintért – végezte el a teljes abroncscserével járó műveletet.

Legalább ebbe is beleszagoltunk, gondoltuk, miközben Ádám lakóhelye felé hajtottunk. Stoke csinos, zöldövezeti negyedében lakik 18 éves honfitársunk, egy nálunk szokatlan, de errefelé viszonylag gyakori konstrukció keretében. Szállásadója egy helybéli – amúgy négygyermekes – család, Ádám a klub egyik ausztrál, még a magyar fiúnál is egy évvel fiatalabb légiósával lakik együtt, a költségeket tavaly novemberig a klub állta, azóta – mivel Ádám aláírta élete első felnőtt szerződését – már ő téríti meg a család kiadásait.

A hangulat igazán családias, a háziak főznek, mosnak Ádámra, s a kápolnásnyéki fiú szinte már úgy érzi magát, mint odahaza, szülei, bátyja és öccse körében.
Apropó, család. Ádám öccse, a 16 éves Máté a Fradiban futballozik s talán nem is olyan soká bátyja nyomdokaiba léphet.

AZ ANGLIÁBAN LÉGIÓSKODÓ MAGYAR LABDARÚGÓKKAL KÉSZÍTETT HELYSZÍNI INTERJÚKAT A NEMZETI SPORTBAN OLVASHATJÁK!
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik