Gera Zoltánt nem engedte el a West Bromwich

KEMENCZKY ZOLTÁNKEMENCZKY ZOLTÁN
Vágólapra másolva!
2005.10.04. 11:26
Címkék
Gera Zoltán, a magyar válogatott csapatkapitánya nem szállt fel a Birminghamből Németországra felé tartó repülőgépre - közölte kora délelőtt Hrutka János, a válogatott technikai ügyekben illetékes menedzsere a Nemzeti Sport Online-nal. A korábbi válogatott labdarúgó hozzátette: Gerával ma még nem tudott beszélni, pedig hívta és sms-t is küldött neki. Alig valamivel ezt követően a West Bromwich Albion hivatalos honlapján az jelent meg, hogy Gera krónikus ágyéksérülés miatt kihagyja a Bulgária-Magyarország vb-selejtezőt.
Gera Zoltánról egyelőre nem tudni, mikor érkezik meg Budapestre, a reggeli gépre nem szállt fel
M. Németh Péter
Gera Zoltánról egyelőre nem tudni, mikor érkezik meg Budapestre, a reggeli gépre nem szállt fel
Gera Zoltánról egyelőre nem tudni, mikor érkezik meg Budapestre, a reggeli gépre nem szállt fel
M. Németh Péter
Gera Zoltánról egyelőre nem tudni, mikor érkezik meg Budapestre, a reggeli gépre nem szállt fel

A Lufthansa légitársaságtól kapott információk szerint Gera Zoltán nem volt rajta azon a repülőgépen, amely 9 óra 20 perckor szállt fel Birminghamből, pedig a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) erre a járatra foglalt jegyet a válogatott kulcsemberének.

Hrutka János, a nemzeti csapat menedzsere kérdésünkre elmondta: személyesen még nem tudta megkérdezni Gerától, mi történt, ugyanis hiába hívta telefonon és hiába küldött sms-t, a West Bromwich Albion légiósa egyelőre nem reagált. A játékost lapunk sem tudta elérni, a telefonja először ki volt kapcsolva, később pedig csupán kicsöngött, aztán megint kikapcsolták.

Nem telt bele egy óra, a West Bromwich Albion hivatalos internetes oldalán hír jelent meg a következő címmel: "Gera játéka kétséges
az Ágyúsok ellen". Ebben azt írják, hogy a magyar futballista krónikus ágyéksérüléssel bajlódik, és kihagyja a Bulgária ellen válogatott-mérkőzést is.

"Zoltánnak hosszú ideje tartó ágyéksérülése van, amely az utóbbi időben rosszabbodott - idézte a WBA honlapja Bryan Robson vezetőedzőt (menedzsert). - Megnézte egy specialista, és a röngtgenvizsgálat után újabb kezelések várnak rá. Nehéz elképzelni, hogy az Arsenal elleni mérkőzésre felépül"

Az MLSZ hivatalos internetes oldala ma reggel még azt az információt közölte hivatalos internetes oldalán, hogy Gera és a Crystal Palace-ban játszó Király Gábor a mai napon csatlakozik a Bulgária elleni, szombati vb-selejtezőre készülő kerethez.

Hrutka János korábban - amikor tudomást szerzett arról, hogy Gera nem utazott el Birminghamből - elmondta, elképzelhető, hogy a FIFA-hoz fordulnak az eset miatt, többet azonban egyelőre nem tud felelősséggel mondani. Lothar Matthäus szövetségi kapitány délután fél kettőkor tart sajtótájékoztatót a Petneházy Clubban, ahol minden bizonnyal központi kérdés lesz Gera Zoltán ügye.

Ha Lothar Matthäus tegnap dühös volt, ma inkább az lehet
Ha Lothar Matthäus tegnap dühös volt, ma inkább az lehet

A német szakember a Nemzeti Sport mai számában elmondta: nagyon haragszik Bryan Robsonra, a West Bromwich Albion vezetőedzőjére, mert "egyáltalán nem veszik figyelembe, hogy Gera Zoltánra két nagyon fontos válogatott-mérkőzés vár."

Mint ismeretes, a Nemzeti Sport írása szerint Gerát még ma is orvosi vizsgálatra várták Birminghamben, mivel a törött kézközépcsontja nem gyógyult meg tökéletesen és baktériumfertőzést okozott a futballista szervezetében. Gera kézfeje akkor sérült meg, amikor május közepén, a Portsmouth elleni bajnoki mérkőzésen Ashdown kapus rálépett.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik