Metrosport: Matthäus, szégyelld magad!

KEMENCZKY ZOLTÁNKEMENCZKY ZOLTÁN
Vágólapra másolva!
2005.09.26. 14:31
Címkék
Nem finomkodnak kommentárjaikban a mai görögországi sportlapok azzal kapcsolatban, hogy Lothar Matthäus, a magyar válogatott szövetségi kapitánya az utolsó pillanatban visszautasította a PAOK Szaloniki ajánlatát. A legkeményebb - érthetően - a szalonikiben szerkesztett Metrosport, amely Szégyelld magad, Matthäus címmel ír a történetről. Az athéni Sporttime így fogalmaz: "Nevetséges kifogások" (&) "A német edző átverte a a PAOK-ot".
Bár Görögországban a férfi kosárlabda-válogatott Európa-bajnoki győzelme elterelte a figyelmet a Matthäus-PAOK-ügyről, a sportújságok így is teljes oldalt szentelnek mindenhol a sztorinak.
  • Metrosport: Mercedes, BMW és luxuslakosztály
A szaloniki Metrosport Szégyelld magad, Matthäus címmel tálalja a 68. oldalon a történetet. A lap részletesen leírja az egész történetet az elejétől a végéig, és a végkifejletről a következő részleteket közli:

A Metrosport szerint a PAOK vezetői először "nem hittek a szemüknek", amikor pénteken reggel Matthäus menedzsere faxon visszaküldte a kidolgozott szerződés-tervezet kijavított változatát.

Ebben Matthäus azt kérte - írja az újság -, hogy amíg megfelelő lakást nem talál Szalonikiben, addig őt és a feleségét egy ötcsillagos luxusszálloda lakosztályában helyezzék el. Ezen felül igényt tartott egy Mercedes és egy BMW típusú terepjáróra, az egyiket saját maga, a másikat a felesége, Marijana Kosztics használta volna.

Lothar Matthäus most kap hideget, meleget a csalódott görögöktől
Németh Ferenc
Lothar Matthäus most kap hideget, meleget a csalódott görögöktől

A Metrosport azt állítja, hogy a PAOK ezeket a kívánságokat is teljesítette volna, és ez alapján módosította a szerződés-tervezetet. Matthäus török származású menedzsere, Ertan Goksu (a Stellar Group nevű globális játékosügynökség munkatársa) arról tájékoztatta telefonon a PAOK vezetőit, hogy a német szakember vasárnap Szalonikiben lesz.

A történet a tabloid cikke szerint azzal folytatódott, hogy a néhány apróság miatt még egyeztetni kívánó görögök szombaton egész nap nem tudták elérni Matthäust és Goksut. A menedzser aztán este felvette a telefont, és azt mondta, hogy Lothar Matthäus még nem döntötte el, elutazik-e vasárnap Szalonikibe. Azt pedig, hogy mi történt ezután, Matthäus magára haragította Szalonikit című tegnapi cikkükben már megírtuk.

A Metrosport a PAOK által elkövetett hibákra is kitér, a cikkíró szerint a "Kétfejű Sas" (ez a PAOK beceneve) nem a megfelelő emberek közreműködésével próbálta szerződtetni Matthäust. Megemlítik Predrag Mijatovics és egy bizonyos Zapatina úr szerepét, ők voltak azok, akik a PAOK-nak dolgozva a kikötővárosba hozták volna a korábbi aranylabdás, 150-szeres német válogatott játékost.

Az újság szerint azonban Mijatovicsnak például nincs is személyes kapcsolata Matthäusszal, csak arra használta, hogy a tárgyalások a PAOK-kal elkezdődhessenek. A Metrosport egyébként úgy vélekedik, hogy Matthäus és a menedzsmentje a PAOK-ot arra használta fel, hogy előnyösebb szerződést hacoljon ki a Magyar Labdarúgó-szövetségnél.

A szerző leírja, hogy Matthäus végig "dívaként", "primadonnaként", "magas lovon" ülve viselkedett a tárgyalások során.



  • Sportime: A PAOK-nak nincs pénze
Az athéni Sporttime a 9. oldalán Kudarc Matthäusszal cím alatt cikkezik a témáról. Szintén kiemelt betűkkel szedve olvashatók a következők: "Nevetséges kifogások"; "A német edző átverte a PAOK-ot, így új megoldás után kell nézni"; "Matthäus: A PAOK-nak nincs pénze".

A Sporttime úgy véli, hogy a szövetségi kapitány a következő időszakra nem kaphatott volna többet 300 ezer eurónál a magyar válogatott szakvezetőjeként, mivel azonban a PAOK 600 ezer eurós éves fizetést ajánlott neki, most felsrófolhatta az árat Magyarországon is.

"A PAOK vezetői nagyon rendesek voltak velem, de a klubnak nem lett volna pénze megfelelő erősítésre - idézi az újság Lothart. - A büdzsé nem éri elé az Olympiakosz és a Panathinaikosz szintjét, így a karrieremet nem tudtam volna magas szinten folytatni."



  • Etnoszpor - az objektív
Az Etnoszpor objektív beszámolót közöl a Matthäus-sagáról, megjegyezvén:a PAOK játékosait nem viselte meg túlzottan a hír, hogy a német világsztár mégsem jön, és az idény első normális produkciójával 2-0-ra legyőzték az Egaleót.

Az Etnoszpor úgy tudja, hogy a legújabb edzőjelöltek között Javier Irureta is ott van.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik