Az új király: Fredrik Ljungberg

Vágólapra másolva!
2004.10.10. 20:55
A látottak alapján cseppet sem meglepő: a svéd sajtó igencsak lesajnáló véleménnyel ír a Lothar Matthäus dirigálta magyar válogatottról a szombat esti stockholmi vb-selejtező (3-0) kapcsán. Mindennél ékesebb bizonyíték, hogy az írott médiumok többsége egyáltalán nem, illetőleg néhány röpke bekezdés erejéig foglalkozik a vesztes féllel.
A legnagyobb svéd napilap, az állandó sportmelléklettel jelentkező Aftonbladet a kivételek közé tartozik e téren, igaz, az írás szerzője rögtön cikke elején nyilvánvalóvá teszi, milyen szempontból érdemel akár kétsornyi említést is a magyar gárda: "Ellentétben az elmúlt években tapasztaltakkal, amikor Moldova, Macedónia, Lettország vagy éppen Fehéroroszország volt az ellenfél, és minden egyes alkalommal meg kellett szenvednünk a győzelemért, általában az utolsó percig izgulhattunk. Szombat délután búcsút mondhattunk a kényelmetlenségeknek. Svédország végre bebizonyította, hogy egy C-csapat ellen is tud játszani - hiszen fölényesen megverte az igencsak szürke magyarokat."
A legtekintélyesebb reggeli lap, a Dagens Nyheter nem értekelte a magyarokat, illetve egy mondatot szán az ellenfélre: "…támadóink gond nélkül lebirkózták a védőiket".
A stockholmi esti újságban, az Expressenben Mats Olsson vezércikkíró úgy fogalmazott: a magyarok naggyá tették Fredrik Ljungberget, akit végre királlyá koronázhatott Svédország. A publicista szerint Király Gábor az évszázad védését mutatta be Marcus Allbäck fejesénél.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik