Arséne Wenger: Egyáltalán nem haragszom Freddie Ljungbergre

Vágólapra másolva!
2007.09.29. 11:10
Freddie Ljungberg, az Arsenal korábbi középpályása már nyáron, amikor a West Ham United csapatába igazolt enyhén kritikus hangnemben nyilatkozott az Ágyúsokról. Arséne Wenger, a londoniak edzője ennek ellenére csak jó dolgokat nyilatkozott a játékosról, aki kilenc évig játszott a csapatnál.
Freddie Ljungberg korábbi véleménye már megváltozott, az Arsenal pedig ismét nagyszerűen rajtolt a Premiershipben
Freddie Ljungberg korábbi véleménye már megváltozott, az Arsenal pedig ismét nagyszerűen rajtolt a Premiershipben
Freddie Ljungberg korábbi véleménye már megváltozott, az Arsenal pedig ismét nagyszerűen rajtolt a Premiershipben
Freddie Ljungberg korábbi véleménye már megváltozott, az Arsenal pedig ismét nagyszerűen rajtolt a Premiershipben

Arséne Wenger, az Arsenal vezetőedzője nyárom két korábbi kulcsjátékosát is hagyta elmenni a klubtól.

Először Thierry Henry költözött Barcelonába, aki hovatovább a londoni klub attribútuma lett és már 1999-es érkezése óta kihagyhatatlannak számított, többek között pedig a csapat történetének legeredményesebb gólvágója 226 találattal.

A svéd Freddie Ljungberg volt a következő távozó, aki egy évvel a francia támadó előtt érkezett Londonba és összesen 216 alkalommal öltötte magára az Ágyúsok mezét. Ő nyáron a West Ham Unitedhez igazolt.

A harmincéves játékos többek között a londoni klub hanyatlásáról beszélt távozása előtt és után, bár 1998-ban, 2002-ben és 2004-ben is a Premie League élén végeztek, remekül szerepeltek a nemzetközi porondon és a Ligakupában is.

A középpályás azóta revideálta negatív véleményét, Wenger azonban nem különösebben foglalkoztatták egykori játékosa akkor elhangzott mondatai.

Mint mondta, ő semmi rosszat nem tud és nem is akar mondani Ljungbergről, tiszteli őt mindazért, amit a klubért olyan hosszú ideig tett.

„Nem zavarnak Freddie bíráló szavai, hiszen tudom, becsületes srác. Mint mindenki, én is szerettem őt, ez pedig nem fog változni, bármit is mond. Nagyon sok dolgon mentünk át együtt az évek alatt, és ezt nem felejtem el” - nyilatkozta a francia mester.

„Ismerem őt, tudom, hogy a légynek sem akar és tudna komolyan ártani, mert nem olyan ember. Örülök, hogy mára megváltozott a véleménye velünk kapcsolatban.”

„Harmincéves korában hároméves szerződést kapott, és állandó lehetőséget a játékra. Freddie fontos része volt az Arsenalnak, és végül ő döntött a távozás és az új kihívások mellett. Ezt tiszteletben tartom és elfogadom” - fogalmazott Wenger.

Mindenazonáltal a szakember azért hozzátette, hogy Ljungberget tudatosan engedte el, hiszen az Ágyúsoknál már aktuális lett a csapatátalakítás és frissítés, ez pedig összecsengett a svéd kapitány elhatározásával.

„Egyre több lehetőséget kellett adnom a fiatal játékosoknak, aki sikerre éhesek voltak, és nagyszerű hangulatot teremtettek az öltözőben is” – zárta mondanivalóját az Ágyúsok trénere.

Az Arsenal ma este játszik bajnoki mérkőzést a West Ham Uniteddel az Upton Parkban, Freddie Ljungberg pedig először lép pályára egykori csapata ellen.

FREDRIK LJUNGBERG PROFI PÁLYAFUTÁSA

ÉV KLUB MÉRKŐZÉS GÓL
1994-1998 Halmstads BK (svéd) 79 10
1998-2007 Arsenal (angol) 216 46
2007- West Ham United (angol) 2 0
Svéd válogatott
67 mérkőzés/13 gól

PREMIER LEAGUE

8. FORDULÓ, SZOMBATI MÉRKŐZÉSEK
Manchester City Newcastle United
Chelsea Fulham
Derby County Bolton Wanderers
Portsmouth Reading
Sunderland Blackburn Rovers
West Ham United Arsenal
Wigan Athletic Liverpool
Birmingham City Manchester United
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik