A kapitány szakmai kérései

B. B., CS. N. MB. B., CS. N. M
Vágólapra másolva!
2004.07.06. 21:58
Címkék
Lothar Matthäus a portugáliai Európa-bajnokság után újra belevetette magát a munkába.
Persze, a német szakember nem is tehetett mást, hiszen a magyar válogatottra az emlékezetes kaiserslauterni 2–0-s győzelem után hamarosan újabb nehéz megméretés vár: augusztus 18-án Skóciában lép pályára nemzeti csapatunk, míg szeptember 4-én Horvátországban már nem lehet kísérletezgetni, nem lehet újabb és újabb felállásokat és játékosokat próbálgatni, hiszen a vb-selejtezőn élesben megy minden.
Lothar Matthäus a reménybeli sikerek érdekében megbeszélésre invitálta az élvonalbeli csapatok vezetőedzőit a fővárosi Hotel Corinthia Aquincumba. A beszélgetés és egyeztetés célja, hogy szorosabbra fűzzék a válogatott és a klubok közötti kapcsolatot. A megbeszélésre szinte valamennyi tréner elfogadta a meghívást, csupán Gálhidi György és Détári Lajos maradt távol az összejöveteltől.
Lothar Matthäus azt kérte az edzőktől, hogy próbálják meg gyorsabb játékra ösztönözni a játékosokat, mert fontos, hogy a klubok versenykész játékosokat adjanak a válogatottnak. A győriek szakmai igazgatója, Reszeli Soós István szerint a német szakember érdekérvényesítő ereje nagyobb, és kérte, hogy ő is próbáljon meg hatékonyabban kommunikálni a társadalomnak és a médiának is a magyar futball problémáiról.
Szó esett még azokról a játékosokról is, akik a közelmúltban lemondták a válogatottságot. A kapitány elmondta, tudja, hogy a hazai labdarúgók közül is volt egy-két játékos, aki sáros ebben az ügyben, de sajnos több volt az, aki külföldi bajnokságban játszik, mégsem vállalta a játékot.
Nézzük, miképpen vélekedtek a meghívott szakemberek.
Garami József, az MTK vezetőedzője: "Hasznos beszélgetés volt, hiszen a magyar labdarúgást előrébb juttató feladatokról és a magyar foci jövőbeli céljairól volt szó".
Csank János, a Videoton vezetőedzője: "A kapitány javasolt bizonyos kiegészítő feladatokat az edzéstervekhez. Remélem, ez még csak a kezdet volt."
Dajka László, a Sopron vezetőedzője: "Ebben az országban nehéz lesz ezeket a terveket véghezvinni, de mi, edzők maximálisan támogatjuk a kapitány törekvéseit."
Mészöly Géza, az Újpest vezetőedzője: "Fontos a válogatott jó szereplése. Igaz, a csapatom edzőmérkőzést játszott, de úgy éreztem, fontosabb volt, hogy itt legyek, és ez a megérzésem igazolódott."

Szavazás

Mire jutunk Matthäusszal?

Írja be az itt látható számot!
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik