Nemzetisport.hu 2013.01.05 09:46 Frissítve: 2015.03.31 02:12

Szépek és sikeresek - szavazzon az év női olimpikonjára!

Amikor az év női olimpikonját akarjuk megválasztani, első pillantásra kiderül, hogy a nyolcas lista semmivel sem szerényebb, mint a férfiaknál. Az aranyak és az érmek száma sem kevesebb, ahogy a felejthetetlen pillanatoké sem.

 

Jakabos Zsuzsanna nem csak tehetségével, szépségével is sikert arat

 

A cselgáncsozó Joó Abigél nem annyira a londoni ötödik helyezésével került a legjobbak közé, inkább azzal az ipponnal, amellyel a vigaszágon hanyatt vágta ellenfelét, pedig a magyar versenyző rám sem tudott állni az egyik lábára, úgy megsérült korábban.

Egy gyönyörű dobás repítette a legjobb nyolc közé Csernoviczki Évát is, ő megszerezte vele a tatamin a bronzérmet. Egyben első érmünket nyerte a játékokon, így írta be magát a meseszerű londoni történetbe.

AZ ÉV NŐI OLIMPIKONJA
Válasszon a nyolcak közül, szavazzon a 2012-es év legjobb női olimpikonjára! A szavazás 2012. február 12-én 12 órakor zárul. ITT ADHATJA LE SZAVAZATÁT!

Idővel aztán jöttek a női aranyak is: az olimpia második hetére, a tavi eseményekre tartogatta őket a magyar küldöttség. Eton Dorneyban a kajakosok gyűjtötték nagy számban a nemesfémet, először a négyes lelt rá, név szerint Szabó Gabriella, Kozák Danuta, Kovács Katalin és Fazekas-Zur Krisztina. Ki feledné Szabó Gabriella szemérmes örömét, amint áthaladtak a célvonalon, hitetlenkedve a fél arcát eltakarva.

Kozák Danuta szép szemét ekkor csodálta meg először egész Magyarország, aztán másnap másodszor, amikor az egyéni számot megnyerte. Kovács Katalin harmadszor lett olimpia bajnok, később pedig – Janics Natasa párjaként – ötödször olimpiai ezüstérmes. Fazekas-Zur Krisztina most nyerte az első olimpiai érmét, és rögtön a legszebbet, igazolva, hogy ha a leghátsó helyre őt teszik a hajóban, elsőként érhet be az egység.

Az olimpia második hetének második feléig, csütörtök délutánig hét aranyunk volt, és kevesen gondolták, hogy a Hyde Parkban megszületik a nyolcadik. Risztov Éva hatalmas küzdeni tudása győzelmet ért hosszútávúszásban, tíz kegyetlen kilométer után. A mi mezőnyünk nyolcadik tagja is úszó lett, Jakabos Zsuzsanna, ő viszont a medencében hívta fel magára a figyelmet, egyrészt a 200 méteres pillangóúszásban elért hetedik helyével, másrészt a magyar nők – neki is köszönhetően egyre inkább közismert – szépségével.

Azaz nem könnyű, de annál szebb feladat megválasztani az év női olimpikonját az evsportoloja.hu oldalon. A szavazást a Nemzeti Sport, a Blikk és a Felix Promotion menedzseriroda közösen szervezi, és a Nissan Hovány támogatja.

 

2013.01.09 10:56:24

London 2012

Londonban paralimpikonjaink is kitettek magukért. Ön kinek adná az Év sportolója címet?

2013.01.05 09:18:33

London 2012

Erős női nyolcas küzd, benne a víz és a tatami csillagaival az Év sportolója címért.

2013.01.02 11:06:27

London 2012

Nyolc egyéniség, akinek a versenyéért, küzdelméért, játékáért egy ország szorított a játékok alatt.

2012.12.21 19:21:51

London 2012 KARÁDI ZOLTÁN

A nyáron Gyurta, Berki, Kozák, Fazekas, Szabó és Kökény is begyűjtötte a világ- és Európa-bajnoki cím mellé az olimpiai aranyat.