Premier League: az Ipswich feljelentette Priskin miatt a Swansea-t

Vágólapra másolva!
2011.06.24. 21:06
null
Priskin Tamás a Swansea mezében szerzett egyetlen gólját ünnepli (Fotó: Action Images)
Az angol labdarúgó-bajnokság másodosztályában szereplő Ipswich Town feljelentette a Premier League-nél az élvonalba feljutó Swansea Cityt, mert az tartozik neki játékosa, Priskin Tamás kölcsönszerződésével kapcsolatban – jelentette a BBC.

 

Az Ipswich szeretné elérni, hogy a Swansea-t tiltsák el új játékosok igazolásától, amiért nem rendezte tartozását a magyar játékos kölcsönadásával kapcsolatban, egészen pontosan nem teljesítette a május végéig vállalt fizetésfolyósítási kötelezettségét, nem beszélve a playoffszereplés esetére kikötött fizetésekről.

A problémát az okozza, hogy az Ipswichtől márciusban kölcsönvett Pirskin április közepén megsérült, és többé nem segíthette a walesieket a feljutásért vívott harcban. A magyar támadó négyszer lépett pályára (csereként) a Swansea mezében, és egy gólt szerzett.

„Nagyon csalódott vagyok, hogy egy korrekten nyélbe ütött, teljesen jogszerű ügylet ilyen kanyarulatot vett – mondta Simon Clegg, az Ipswich ügyvezetője a klub hivatalos honlapjának. – Minden nagyrabecsülésem a Swansea Cityé és szurkolóié, de a szerződés újratárgyalásának kezdeményezése, illetve a megállapodásban foglalt feltételek félreértelmezése nem méltó egy olyan csapathoz, amelyiknek ölébe kilencvenmillió font hullott az élvonalba jutás révén."

Clegg leszögezte: Priskin egészségesen érkezett a Swansea-ba, és a szerződési feltételeken nem változtathat az időközben bekövetkezett sérülés – és akkor még ott vannak a gyógykezelés költségei is.

Az esetleges szerződtetései tilalom érzékenyen érintené a Premier League idényére újoncként készülő walesieket, akik bár eddig sem tétlenkedtek – a csatár Danny Grahamet klubcsúcs ellenében igazolták a Watfordtól –, további erősítésekre készülnek.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik