Lengyelország: „Guzmics Richárd újjáéledt Krakkóban”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.11.28. 09:50
Lassan nem telik el úgy nap, hogy a lengyel sajtóban ne méltatnák a Wisla Kraków hétszeres magyar válogatott védőjét, Guzmics Richárdot. A napokban hasonlították már Terminátorhoz, majd bekerült az előző forduló válogatottjába (a Lech Poznant erősítő Lovrencsics Gergőhöz hasonlóan), ezúttal pedig edzője, Franciszek Smuda dicsérte a hozzáállását.

„Tisztában vagyok vele, hogy Guzmics Richárdnak miben kell fejlődnie, és mindennap dolgozik ezen. Akkor tud fejlődni, ha folyamatosan játszik az első csapatban. Arra van szüksége, hogy bízzon a saját képességeiben, ne blokkolja őt egy-egy hiba” – fogalmazott a magyar védővel kapcsolatban a Wisla vezetőedzője, Franciszek Smuda.

„Guzmics újjáéledt Krakkóban, tegnap még egy sprintversenyt is megnyert. Látom rajta, hogy folyamatosan növekszik az önbizalma, főképp, ha Glowacki (a 35 éves Arkadiusz Glowacki a Wisla legrutinosabb játékosa, ő a csapatkapitány – a szerk.) játszik mellette” – tette hozzá a szakember.

A Wisla Kraków 16 fordulót követően a 2. helyen áll a lengyel élvonalban (hármas holtverseny van a 2. helyen, de a trióból a krakkóiaknak a legjobb a gólkülönbségük), hátránya négy pont az éllovas Legiával szemben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik