B. O. L. 2020.11.25 14:44

Légiósok: Végre betaláltam, s kevés híján duplázni tudtam – Bukta Csaba

Súlyos vállsérülését maga mögött hagyta Bukta Csaba, aki kezdi visszanyerni formáját, a Kapfenberg ellen szép gólt szerzett.

Kijárt már a gól Bukta Csabának (Fotó: Dömötör Csaba)

Hosszú utat tett meg július 19-i sérülése óta Bukta Csaba, az osztrák másodosztályt vezető Liefering támadója, mígnem ismét gólnak örülhetett. A 19 éves korosztályos válogatott labdarúgó a Grazer AK elleni bajnokin egy szerencsétlen esés következtében szenvedett vállsérülést, három szalagja is elszakadt, ezért három hónapos kényszerpihenőre szorult.

A rehabilitáció és a ráhangoló különedzések végeztével október közepétől kezdhette meg a csapatedzéseket, majd október 30-án az Austria Wien II ellen pályára léphetett, csereként tíz percet játszott. A Salzburg testvércsapatánál pallérozódó tehetség egy nehéz időszak végéhez ért, 124 nap elteltével ugyanis gólt szerzett, s beállította a Kapfenberg elleni bajnoki 6–1-es végeredményét. A 32 percet pályán töltő támadó a saját térfeléről megiramodva ért fel az ellenfél kapujához, remek labdaátvétele után pedig higgadtan a kapu bal alsó sarkába passzolta a labdát – elismerésre méltó egyéni teljesítmény volt.

„Egy ilyen hosszú kihagyás után eleinte nem minden mozdulat ment úgy, mint a sérülésem előtt, ám mostanra kezdem visszanyerni a formámat – nyilatkozta a Nemzeti Sportnak Bukta Csaba, akit szombat délelőtti regeneráló futása után értük utol. – Az Amstetten ellen a kapufát találtam el, most pedig végre betaláltam, s kevés híján duplázni tudtam. Nagyon örültem annak, hogy gólt lőttem, vártam már rá, és hiszem, hogy a jövőben rengeteg erőt meríthetek belőle. Bo Svensson vezetőedző a meccs után mondta, hogy ez már kijárt nekem, megérdemeltem. Három meccsünk van hátra a szezonból, készen állok arra, hogy kezdőként segítsem a csapatomat, de ha csereként kapok szerepet, annak is örülni fogok" – zárta a fiatal magyar támadó.

2021.01.11 13:09:07

Légiósok PÓR KÁROLY

„Hihetetlen, hogy húszévesen ilyen rangos díjra jelölték” – Esterházy Mátyás kulisszatitkokat is elárult.

2021.01.09 21:26:07

Légiósok SOMOGYI ZSOLT

NS-VÉLEMÉNY. Reménykedve várjuk a hasonlóan sikeres folytatást.

2021.01.08 22:24:50

Légiósok DEÁK ZSIGMOND

ALAPVONAL. Szoboszlai alaptehetsége, jelenlegi játéktudása felette áll az 1997-es Dárdaiénak, aki viszont képes volt arra, hogy kihozza magából a maximumot.