K. T. I.
2021.04.18 16:30 Frissítve: 2021.04.18 17:15

Légiósok: Vadócz távozik a Penaroltól – hivatalos

Napok óta cikkeztek róla – mára hivatalossá vált: Vadócz Krisztián távozik az uruguayi Penaroltól. A csapat mindezt a hivatalos honlapján jelentette be, egyúttal sok sikert kívánt a 35 éves magyar légiósnak. Vadócz a távozása kapcsán a futbol.com-nak arról beszélt, marad az országban. A sajtóhírek szerint a másodosztályú CA Atenas lehet az új klubja.

Vadócztól megvált a Penarol (Fotó: Imago Images)

 

 

A klub közleménye úgy fogalmaz, megszűnt a kapcsolata a játékossal – azonban az nem egyértelmű, ez pontosan mit jelent. Vadócz és a Penarol vezetősége a helyi beszámolók szerint jogvitába keveredett, a játékos korábban egy idényre szóló megállapodást kötött a klubbal, amely abban az esetben automatikusan meghosszabbodik, ha a tétmeccsek legalább 60 százalékán pályára lép az első fél évben. Ez meg is történt, csakhogy a koronavírussal kapcsolatos halasztások miatt a Penarol az adott periódusban csupán öt találkozót játszott le, így a klub érvelése szerint a különböző opciók nem voltak érvényesek…

Az Ovación című újság azt írta a hét közepén, a további vitákat kerülendő a Penarol 100 ezer amerikai dollárt (mintegy 30 millió forintot) fizet Vadócznak, a búcsú feltételeiről való megegyezést ugyanakkor ekkor még tagadta a középpályás menedzsere, Kövesdi Viktor. 


„Köszönetet mondunk a játékosnak, hogy védelmezte a színeinket és példával szolgált profizmusból. Krisztián, őszintén kívánunk neked sok sikert az új kihívásokhoz” – írta a Twitteren a klub.

Vadócz egy szombati cikkben, a futbol.com-nak beszélve elismerte, bár korábban úgy gondolta, ha búcsút int a Penarolnak, akkor Uruguayból is távozik, ám mivel a legtöbb átigazolási piac zárva van, így jelen állás szerint marad az országban. 

S hogy hol?

Az elascenso.com szerint Vadócz Krisztián az uruguayi másodosztályban szereplő CA Atenasban folytathatja a pályafutását. Az együttes vezetőedzője Diego Forlán, Vadócz korábbi csapattársa, akit szeptemberben menesztett a Penarol.

FRISSÍTÉS, 17.10: Ugyanakkor Kövesdi a csakfoci.hu-nak vasránap azt mondta, jelen állás szerint az élvonalbeli folytatásra még jobb esélyek mutatkoznak.

2023.01.28 20:27:41

Légiósok nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Végre van egy futballistánk, aki nem csupán tüzel, lőni is tud.

2023.01.28 00:14:14

Légiósok nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Sportolóink a legtöbbször akkor szembesülnek a valósággal, amikor szétpattan a burok. Vagy legalábbis vészesen repedezik. Ezért lehet, hogy sokan el sem tudnak mást képzelni a versenyzés után, csak a sportágukat. Érthetően, hiszen azt ismerik, magabiztosan közlekednek benne, hogy mennyit tudnak róla, kérdés, de a lényeg: a múlt(juk)ból kívánnak megélni.

2023.01.27 12:55:21

Légiósok nemzetisport.hu

Szoboszlaiék a Stuttgartot fogadják, a Schäfer Andrást foglalkoztató Union Berlin városi rangadót vív.

2023.01.13 23:01:50

Légiósok nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Mentalitásban kevés hozzá hasonló magyar labdarúgó van.