Légiósok: új klubban a hét éve Angliában védő magyar kapus

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2020.07.31. 19:51
null
A klubhonlap szerint sokra taksált kapust igazoltak (Forrás: theposh.com)
A fiatal magyar kapus, Gyollai Dániel az angol harmadik ligás Peterborough Unitedben folytatja pályafutását – jelentette be az angol labdarúgócsapat.

 

A korábban a magyar utánpótlás-válogatottakban is szereplő, jelenleg 23 éves Gyollai Dániel szabadon igazolható játékosként került a Peterborough-hoz, és két idényre szóló szerződést írt alá.

„Nagyon tetszett a klub ajánlata, minden amellett szólt, hogy elfogadjam – idézi a klubhonlap Gyollai Dánielt. – A United híres arról, hogy nemcsak szerződtet fiatal labdarúgókat, hanem játéklehetőséget is nyújt nekik. Már alig várom, hogy belevethessem magam az első számú kapusposztért zajló küzdelembe. Szeretnék felnőttmeccseken tapasztalatot gyűjteni, magamnak, az edzőnek, a stábnak és a szurkolóknak is bizonyítani, megmutatni, hogy mit tudok.”

Gyollai 2013-ban került a Honvéd utánpótlásából a Stoke City akadémiájára, kölcsönben játszott a Nantwich Townban, a legutóbbi idényt a másodosztályú Wigan Athleticben töltötte – Championship-mérkőzéseken nem játszott, négyszer a kispadig jutott.

„Már akkor is járt nálunk néhány napos próbajátékon, amikor a Stoke-hoz tartozott, de tavaly végül a Wiganhez került. Remek felépítésű kapus, a támadások indításában is jó, úgy vélem, méltó versenytársa lesz Christynek” – mutatta be Pym kapus vetélytársát, a klub első nyári igazolását Darren Ferguson menedzser.

A Peterborough United a hetedik helyen állt a League One-ban, amikor a bajnokság a koronavírus-járvány miatt márciusban félbeszakadt.

A Peterborough-ról legutóbb márciusban írtunk, amikor az egyik helyi portál azt röpítette világgá: a klub szívesen felhúzná magának a Ferencváros stadionjának mását.

INTERJÚ A FRISS IGAZOLÁSSAL


 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik