K. Zs. 2020.07.31 19:51 Frissítve: 2020.07.31 20:00

Légiósok: új klubban a hét éve Angliában védő magyar kapus

A fiatal magyar kapus, Gyollai Dániel az angol harmadik ligás Peterborough Unitedben folytatja pályafutását – jelentette be az angol labdarúgócsapat.

A klubhonlap szerint sokra taksált kapust igazoltak (Forrás: theposh.com)

 

A korábban a magyar utánpótlás-válogatottakban is szereplő, jelenleg 23 éves Gyollai Dániel szabadon igazolható játékosként került a Peterborough-hoz, és két idényre szóló szerződést írt alá.

„Nagyon tetszett a klub ajánlata, minden amellett szólt, hogy elfogadjam – idézi a klubhonlap Gyollai Dánielt. – A United híres arról, hogy nemcsak szerződtet fiatal labdarúgókat, hanem játéklehetőséget is nyújt nekik. Már alig várom, hogy belevethessem magam az első számú kapusposztért zajló küzdelembe. Szeretnék felnőttmeccseken tapasztalatot gyűjteni, magamnak, az edzőnek, a stábnak és a szurkolóknak is bizonyítani, megmutatni, hogy mit tudok.”

Gyollai 2013-ban került a Honvéd utánpótlásából a Stoke City akadémiájára, kölcsönben játszott a Nantwich Townban, a legutóbbi idényt a másodosztályú Wigan Athleticben töltötte – Championship-mérkőzéseken nem játszott, négyszer a kispadig jutott.

„Már akkor is járt nálunk néhány napos próbajátékon, amikor a Stoke-hoz tartozott, de tavaly végül a Wiganhez került. Remek felépítésű kapus, a támadások indításában is jó, úgy vélem, méltó versenytársa lesz Christynek” – mutatta be Pym kapus vetélytársát, a klub első nyári igazolását Darren Ferguson menedzser.

A Peterborough United a hetedik helyen állt a League One-ban, amikor a bajnokság a koronavírus-járvány miatt márciusban félbeszakadt.

A Peterborough-ról legutóbb márciusban írtunk, amikor az egyik helyi portál azt röpítette világgá: a klub szívesen felhúzná magának a Ferencváros stadionjának mását.

INTERJÚ A FRISS IGAZOLÁSSAL


 

2022.10.04 09:25:54

Légiósok nemzetisport.hu

A magyar futballista jött, látott és győzött Brüsszelben.

2022.09.14 12:01:27

Légiósok nemzetisport.hu

A magyar válogatott támadója megmutatta, hogy telik egy napja új csapatánál Dél-Koreában.

2022.09.08 15:15:18

Légiósok nemzetisport.hu

A Sporting Kansas City magyarja maga sem hiszi el mindazt, amit elért, és még van egy merész álma.

2022.08.14 19:59:08

Légiósok DUDUCZ TIBOR (összefoglaló), HARMATH ÁKOS (percről percre)

A DAC 3–0-ra legyőzte a Banská Bystricát, így továbbra is őrzi veretlenségét az új idényben.