R. P. 2022.08.02 21:10 Frissítve: 2022.08.08 09:42

Légiósok: profi szerződést kapott Angliában a 17 éves magyar tehetség

Az angol harmadosztályú labdarúgó-bajnokságban szereplő Peterborough United a hivatalos honlapján bejelentette, hogy kétéves profi szerződést között Bodnár Gergővel, a magyar U17-es válogatott tehetségével.

Fotó: Peterborough United

 

Bodnár János Gergő (úgy tudjuk, hogy a klubjánál azért a János nevet használják inkább, mert megítélésük szerint könnyebb kiejteni, de egyébként a Gergőt használja) 2010 óta él a családjával Angliában. Kilencedik éve futballozik a Peterborough Unitedben, melynél végigjárta az utánpótláscsapatokat, és a tavasszal, az utolsó fordulóban már nevezték a Championshipben szereplő első csapatba, a Blackpool elleni, 5–0-ra megnyert meccsen. Pályára még nem lépett tétmeccsen a felnőttek között, erre a következő idényben a harmadosztályban kerülhet sor, ugyanis a PUFC a 22. helyen végzett a Championshipben, ezzel búcsúzott. Teljesítményével annyira meggyőzte a klub vezetőit, hogy kétéves profi szerződést kínáltak neki, amit el is fogadott.

 
Magyar tehetség az angol klubnál – mentek a zrikák a válogatott sikere után

„Ez a pillanat büszkeséggel tölt el engem és a családomat is, mert ezért dolgoztam egész eddigi életeben – mondta a védőként játszó Bodnár Gergő a Peterborough United honlapján. – A fő cél mindig is az első csapatba kerülés volt, de nagyon elégedett vagyok a fejlődésemmel az utóbbi nagyjából egy évben. Az előszezonban játszhattam egy keveset az első csapatban is. Nagyon hálás vagyok a menedzsernek és az egész klubnak, hogy megadták nekem ezeket a lehetőségeket, hogy része lehetek az első csapat életének is. Már nagyon várom a játékot az U21-es együttessel ebben az évadban.”

„Félelmetes játékos, akinek nagyon jó a hozzáállása, és aki játékosként mindig nagyon akar tanulni és fejlődni – mondta róla Grant McCann menedzser. – Igazán örülünk, hogy aláírt hozzánk, minden megvan benne, amit kedvelünk, és izgatottan várjuk hogyan fejlődik tovább a következő évadban.”

„Az U8-astól kezdve végigjárt minden korosztályt, az U16-os szezon végén az akadémia szakmai vezetői az EFL-lel együtt kétéves ösztöndíjat ajánlottak neki az U18-asoknál – árulta el az édesapja, idősebb Bodnár János. – Az U18-ban az első szezonban nyújtott kiemelkedő teljesítményére felfigyelt az első csapat menedzsere, így a Championship utolsó két hónapjában Gergő már velük készült. Az új felkészülést is az első csapattal kezdte, edzőtáborokban, edzőmeccseken vett részt. Pályára lépett a Luton és a Scunthorpe ellen is. A végén, a bajnokság kezdete előtt a vezetőség jelezte felé, hogy a teljesítményével meggyőzte Grant McCannt, és a klub kettő plusz egy éves profi szerződést szeretne kötni vele. Ezt június huszonegyedikén alá is írta.”

2022.09.14 12:01:27

Légiósok nemzetisport.hu

A magyar válogatott támadója megmutatta, hogy telik egy napja új csapatánál Dél-Koreában.

2022.09.08 15:15:18

Légiósok nemzetisport.hu

A Sporting Kansas City magyarja maga sem hiszi el mindazt, amit elért, és még van egy merész álma.

2022.08.14 19:59:08

Légiósok DUDUCZ TIBOR (összefoglaló), HARMATH ÁKOS (percről percre)

A DAC 3–0-ra legyőzte a Banská Bystricát, így továbbra is őrzi veretlenségét az új idényben.

2022.08.05 10:35:33

Légiósok nemzetisport.hu

A magyar válogatott labdarúgó először engedett betekintést az életébe. (x)