Légiósok: klubja elismerte – Szalai Attiláról tárgyalnak a Fenerrel

P. K.P. K.
Vágólapra másolva!
2021.01.14. 13:34
null
A Goal.com.cy részleteket közölt Szalai Attila átigazolási ügyében (Forrás: <a href="https://goal.philenews.com/podosfero/kypros/a-katigoria/apollon-lemesou/ta-oikonomika-dedomena-sti-meteggrafi-salai-kai-oi-apolaves-toy/" target="_blank">Goal.com.cy</a> )
A török és a ciprusi sajtóban is folyamatosan téma az Apollon Limasszol magyar válogatott védőjének, Szalai Attilának a jövője. A Goal.com.cy csütörtöki cikkében arról ír, hogy az Apollonnál elismerték a Fenerbahcéval folyó tárgyalások tényét, a portál részleteket is közölt az egyeztetésekről. A Nemzeti Sport Online érdeklődésére a játékos édesapja, idősebb Szalai Attila reagált a hírre.

 

Már korábban is lehetett arról olvasni külföldi, elsősorban török forrásokban, hogy a Galatasaray és a Fenerbahce is szerződtetné a 22 éves, nyolcszoros válogatott védőt, Szalai Attilát, akit 2023-ig köt még a szerződése az Apollon Limassolhoz. A Goal.com.cy csütörtöki cikkében már arról ír, a ciprusi klub a 28-szoros bajnok Fenerrel folytat előrehaladott tárgyalásokat és hamarosan megegyezés is születhet a felek között. A cikkben a klub meg is erősítette a törökökkel folyó tárgyalások tényét, de amíg nem születik egyezség, türelmet kértek.

A ciprusi portál információi szerint Szalai Attila 2 millió euróért válthat klubot (a török hurriyet.com 1.5 millióról tud), és továbbértékesítés esetén még 10-15 százalék részesedést kaphat az Apollon. A játékos három évre 800 ezer eurós fizetési ajánlatot kaphat a törököktől.

Persze, ahhoz, hogy a játékossal is tárgyalóasztalhoz ülhessen a Fener, először a klubjával kell megállapodnia.

„Nekünk arról nincsenek információink, hogy a ciprusi klub elnöke kikkel tárgyal, de biztos, hogy folynak egyeztetések, több országból is vannak érdeklődések, konkrétumokról egyelőre nem tudok beszámolni” – reagált a Nemzeti Sport Online érdeklődésére a játékos édesapja, idősebb Szalai Attila.

A korábbi, kétszeres válogatott labdarúgó a Nemzeti Sportnak már elmondta, hogy fia fő célja a német Bundesliga lehet, viszont ha megfelelő ajánlat érkezik, akkor a törökországi folytatás sem zárható ki, hiszen szakmailag a török bajnokságban is sokat fejlődhetne a védő.

A másik török érdeklődőnél, a Galatánál Fatih Terim vezetőedző a hírek szerint már letett Szalai Attila téli szerződtetéséről, mert az ő esetükben megrekedtek a tárgyalások az Apollonnal. A török csapatok alighanem a válogatottban figyeltek fel Szalaira, hiszen a magyar válogatott tavaly ősszel a Nemzetek Ligájában kétszer is legyőzte a törököt, úgy, hogy még gólt sem kapott (1–0-ra és 2–0-ra), a védő pedig mindkét meccset végigjátszotta.

A Fener jelenleg a 2. helyen áll a török élvonalban, de csak jobb gólkülönbséggel előzi meg a Besiktas (a Galata a 3.).

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik