Galatasaray: a magyar válogatott alapemberét vinnék januárban – sajtóhír

Vágólapra másolva!
2020.11.19. 09:14
null
Szalai Attila (balra) Izland ellen is jó teljesítményt nyújtott a magyar válogatottban (Fotó: Mirkó István/Magyar Nemzet)
Török sajtóértesülés szerint a Galatasaray labdarúgócsapatának vezetősége januárban kísérletet tesz a ciprusi Apollon magyar válogatott védője, Szalai Attila szerződtetésére.

 

Az egyik legnagyobb kiadású török napilap, a Hürriyet internetes kiadása azt írja, az isztambuli sztárklub vezérkara régóta figyeli a 22 éves magyar hátvédet, aki tavaly nyáron Mezőkövesdről igazolt a ciprusi élvonalbeli Apollonhoz.

Az újság hangsúlyozza, a Galatasaray nem várna tovább Szalai megszerzésével, mert a 192 centiméter magas védő az utóbbi időben a klubcsapatában és a magyar válogatottban mutatott teljesítményével is bizonyította, hogy megérett a nagyobb feladatokra.

A Galatát a nyáron sok kritika érte a szurkolói részéről, amiért rendkívül passzív volt a transzferidőszakban – átigazolási díj ellenében csak egy futballistát szerződtetett (a nigériai Oghenekaro Etebót a Stoke Citytől), őt is csak kölcsönbe –, ezért a vezetőség már javában dolgozik a keret téli megerősítésén, elsősorban a védelembe és a támadósorba szeretnének új játékos(oka)t szerződtetni.

Szalai mellett a másik fő kiszemelt Kenan Karaman, a német másodosztályú Fortuna Düsseldorf támadója, aki – a magyar futballistához hasonlóan – szerdán végigjátszotta a Magyarország–Törökország Nemzetek Ligája-mérkőzést (2–0).

A Hürriyet hozzáteszi, Szalai szerződése 2023 nyarán jár le az Apollonnál.

Szalai tavaly novemberben, az Uruguay elleni stadionavatón mutatkozott be a magyar válogatottban, amelyben azóta összesen nyolc mérkőzésen lépett pályára, s mára a védelem alappillérévé vált. Értékét a Transfermarkt mindössze 800 ezer euróra becsüli.

A Galatasaray nem először vet szemet magyar válogatott futballistára: idén ősszel, a mieink törökországi NL-sikere alkalmával (1–0) az azóta a belgrádi Partizanhoz szerződő Holender Filip keltette fel a figyelmét.

Az isztambuli együttes nyolc forduló után a 3. helyen áll a török bajnokság mostani kiírásában, hátránya egy pont az egy meccsel kevesebbet játszó éllovas, az Alanyaspor mögött.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik