Légiósok: Intő jel, ha nem kapok meghívót Marco Rossitól – Bolla

BORSOS LÁSZLÓBORSOS LÁSZLÓ
Vágólapra másolva!
2023.03.05. 11:05
null
Bolla Bendegúz tudja, mostanában nem a legjobb formáját mutatja (Fotó: Imago Images)
Túl van félszáz svájci élvonalbeli bajnokin Bolla Bendegúz, a Grasshoppersben a Wolverhampton Wanderers kölcsönjátékosaként szereplő védő azonban nem repes az örömtől, csapata és saját visszafogottabb formájáról önkritikusan nyilatkozott.

 

– Ötvenedik svájci bajnokiját játszotta a múlt héten a Luzern ellen. 2021 nyarán, amikor a Grasshoppers játékosa lett, gondolta volna, hogy jubilálhat?
– Nem gondoltam, hogy eljutok ötven bajnokiig, de örülök a mérföldkőnek. Meglátjuk, meddig növekszik a szám – nyilatkozta a Nemzeti Sportnak Bolla Bendegúz, a 23 éves, nyolcszoros válogatott védő, aki a Premier Leauge-ben szereplő Wolverhampton Wanderers kölcsönjátékosaként szerepel 2021 nyara óta a Super League-ben, jobbhátvéd létére hat gól és öt gólpassz a mérlege.

– Szíve szerint váltott volna 2022 nyarán?
– Felvetődött a lehetősége, hogy másik csapatban folytatom, de maradtam. Szó sincs arról, hogy emiatt bánkódnék, az újabb kölcsönmegállapodással jó lehetőséget ragadtam meg, hiszen továbbra is az NB I-nél erősebb bajnokságban kapok rendre lehetőséget, sokat fejlődhetek.

– Kedveli a svájci életet?
– Csendes, nyugodt környéken van az otthonom, szeretek itt élni. Sokat tesz hozzá az ittléthez, hogy jó közösség tagja vagyok, remek emberi kapcsolatokra tettem szert. Amikor a klubhoz szerződtem, mindenki segítőkész és befogadó volt, zökkenőmentesen beilleszkedtem. A társakkal angolul beszélek, a némettel meggyűlik a bajom, nehezemre esik megérteni az itteni dialektust, de azért ragadt rám valamennyi a nyelvből.

– Melyek a legszebb svájci emlékei?
– Bár védő vagyok, a gólok. Szépeket lőttem eddig, volt köztük ballábas és a tizenhatoson kívülről szerzett is. Azok a meccsek is beugranak, amelyeken bravúros győzelmet arattunk a Young Boys vagy éppen a Basel ellen. Persze szívesebben mondanám, hogy kupagyőztesek lettünk vagy dobogón végeztünk, de sajnos nem értünk el ilyen eredményeket. Ha úgy alakul, hogy a nyáron elhagyom a csapatot, jó lenne méltóképpen búcsúzni, eredményes idényt zárni.

– Ehhez csapatszinten javulniuk kell, hiszen hetedikek a tízcsapatos mezőnyben.
– Valóban, hullámvölgybe kerültünk. A svájci bajnokságban mindegyik meccs presztízs, egy-egy győzelemmel vagy vereséggel nagyot lehet lépni vagy zuhanni a tabellán. Szoros a mezőny, a nemzetközi kupaindulásra feljogosító helyeket elfoglaló csapatok csupán hat pontra vannak tőlünk. Három fontos bajnoki vár ránk a válogatott szünetig, két közvetlen vetélytársunkkal is összecsapunk, javítana a hangulatomon, ha jól alakulna ez a néhány hét. És persze az is feldobna, ha jó meccseket játszanék.

– Nem elégedett a saját formájával?
– A legutóbbi meccseimen nem nyújtottam olyan teljesítményt, amilyet elvárok magamtól. Nem csapom be magamat és a körülöttem lévők sem köntörfalaznak, az edzőm is látja, nem úgy megy, mint korábban. Tudom, hogy csak kemény munka árán lendülhetek játékba, ezért rátettem egy lapáttal, pluszedzéseket végzek. Tisztában vagyok vele, a rengeteg munkának és erőfeszítésnek köszönhetem, hogy most ott tartok, ahol. Jellemző rám, hogy minden edzésen megfeszülök, úgyhogy biztosra vehető: ilyen marad a hozzáállásom! A legutóbbi, Luzern elleni bajnokin már meggyőzőbb volt a játékom, bízom benne, a következő hetekben összekapom magam.

– A Wolverhampton kötelékébe tartozva nyilván az lehet a célja, hogy a Premier League-csapat keretébe bekerüljön.
– Ha javul a formám, sikerülhet a szintlépés, ám azt nem tudom megmondani, hogy azt a Wolverhampton vagy egy köztes lépcsőfok jelentené-e. Az biztos, hogy az előző fordulókban nyújtott teljesítményem legfeljebb arra lesz elegendő, hogy a Grasshoppersben folytassam. Mindenkinek vannak nehezebb időszakai, nekem most jut ki belőle, de biztos vagyok benne, hogy hamarosan túllendülök rajta.

– A márciusi válogatott meghívóban azért bízik?
– Nem szoktam azon agyalni, mi lesz a jövőben, a pillanatnyi feladataimra figyelek, arra, hogy minél jobb állapotban legyek, de azért eszembe jut a közelgő Bulgária elleni Európa-bajnoki selejtező, és az, hogy jó lenne a keretben lenni. Ez azon múlik, Marco Rossi szövetségi kapitány szerint megérdemlem-e a meghívót vagy sem. Ha úgy látja, hogy továbbra is rászolgálok a kerettagságra, mert segítségére lehetek a csapatnak, beválogat, de ha nem, az intő jel, hogy fel kell ébrednem, s még keményebben kell dolgoznom, mert valami nincs rendben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik