nemzetisport.hu
2014.03.22 22:17 Frissítve: 2015.03.07 01:54

Hollandia: magyar gólvágó tűnt fel a második ligában

Remek szériában van a holland másodosztályban szereplő Jong Twente ifjú magyar csatára, Vida Krisztofer.

A 18 éves futballista csapata legutóbbi három mérkőzésén egyaránt gólt szerzett, ráadásul ebből kettő győztes találat volt.

Vida Krisztofer (Fotó: twenteinsite.nl)

Vida péntek este, a 32. fordulóban a Dordrecht ellen 3–1-re elveszített mérkőzésen volt eredményes, előtte viszont két bajnokin is ő döntött, a Sparta Rotterdam elleni idegenbeli és az FC Eindhoven elleni hazai meccset is az ő góljával nyerték meg 1–0-ra.

És bár a most szerzett gólja nem hozott pontokat, az ismertséget meghozhatja, hiszen gyönyörű, bal lábas bombája már kering a videómegosztókon, még a tekintélyes francia sportnapilap, a L’Équipe honlapja is közlésre érdemesnek tartotta, ami nagy szó – különösen a holland másodosztályból.

„Két héttel ezelőtt, a Sparta elleni gólom sem volt rossz, de ez még szebb volt. Remekül jött lábra a labda, egyből el kellett lőnöm, ez nem is volt kérdés, aztán szépen vágódott a kapuba” – büszkélkedett a klub hivatalos honlapján a magyar tehetség, aki egy csapásra ismert lett Hollandiában.

Vida gólja a Dordrecht ellen

A klub szurkolói oldalán már szavazást is indítottak, amelyen a kérdés, hogy betennék-e Vidát az első keretbe, a voksolók 85 százaléka az élvonalban is bizalmat szavazna neki.

„A Dordrecht elleni meccsen nem voltunk rosszak, főleg a második félidőben ment jól, de sajnos a hajrában két gólt is kaptunk, így vereség lett a vége” – tette még hozzá Vida, aki a szezont támadó középpályásként kezdte, most viszont már előretolt ékként futballozik.

„Szerencsém volt, mert a sérülések miatt sokan kiestek a csapatból, így játszhatok csatárként. Most kell kihoznom a legtöbbet ebből a helyzetből, meg kell mutatnom, hogy lehet rám számítani. Szeretném a gólszerzési szériát tovább nyújtani” – értékelt a fiatal magyar futballista.

A korosztályos válogatott támadó egyébként eddig tíz meccsen lépett pályára az élvonalbeli FC Twente második csapatában, és az 514 perc alatt három gólig jutott. A csapat egyébként nem remekel a ligában, jelenleg a 17. helyen áll a 20 csapatos bajnokság tabelláján, többek között Vida góljainak köszönhetően.

Vida, aki gyerekkorában futballozott a Vasasnál, a Goldballban és a Videotonban is, 2011 nyarán került ki a kispesti Magyar Futball Akadémiáról a holland élvonalbeli együtteshez, ahol a korosztályos csapatokban futballozott, majd ebben a szezonban már a másodosztályú keretnél számolnak vele.

2023.01.28 20:27:41

Légiósok nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Végre van egy futballistánk, aki nem csupán tüzel, lőni is tud.

2023.01.28 00:14:14

Légiósok nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Sportolóink a legtöbbször akkor szembesülnek a valósággal, amikor szétpattan a burok. Vagy legalábbis vészesen repedezik. Ezért lehet, hogy sokan el sem tudnak mást képzelni a versenyzés után, csak a sportágukat. Érthetően, hiszen azt ismerik, magabiztosan közlekednek benne, hogy mennyit tudnak róla, kérdés, de a lényeg: a múlt(juk)ból kívánnak megélni.

2023.01.27 12:55:21

Légiósok nemzetisport.hu

Szoboszlaiék a Stuttgartot fogadják, a Schäfer Andrást foglalkoztató Union Berlin városi rangadót vív.

2023.01.13 23:01:50

Légiósok nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Mentalitásban kevés hozzá hasonló magyar labdarúgó van.

2023.01.05 22:02:01

Légiósok nemzetisport.hu

A 18-szoros válogatott középpályással megbecsülésről, célokról és a mágikus 10-es mezről is beszélgettünk.