Hollandia: magyar gólvágó tűnt fel a második ligában

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.03.22. 22:17
Remek szériában van a holland másodosztályban szereplő Jong Twente ifjú magyar csatára, Vida Krisztofer.

A 18 éves futballista csapata legutóbbi három mérkőzésén egyaránt gólt szerzett, ráadásul ebből kettő győztes találat volt.

Vida Krisztofer (Fotó: twenteinsite.nl)
Vida Krisztofer (Fotó: twenteinsite.nl)

Vida péntek este, a 32. fordulóban a Dordrecht ellen 3–1-re elveszített mérkőzésen volt eredményes, előtte viszont két bajnokin is ő döntött, a Sparta Rotterdam elleni idegenbeli és az FC Eindhoven elleni hazai meccset is az ő góljával nyerték meg 1–0-ra.

És bár a most szerzett gólja nem hozott pontokat, az ismertséget meghozhatja, hiszen gyönyörű, bal lábas bombája már kering a videómegosztókon, még a tekintélyes francia sportnapilap, a L’Équipe honlapja is közlésre érdemesnek tartotta, ami nagy szó – különösen a holland másodosztályból.

„Két héttel ezelőtt, a Sparta elleni gólom sem volt rossz, de ez még szebb volt. Remekül jött lábra a labda, egyből el kellett lőnöm, ez nem is volt kérdés, aztán szépen vágódott a kapuba” – büszkélkedett a klub hivatalos honlapján a magyar tehetség, aki egy csapásra ismert lett Hollandiában.

Vida gólja a Dordrecht ellen

A klub szurkolói oldalán már szavazást is indítottak, amelyen a kérdés, hogy betennék-e Vidát az első keretbe, a voksolók 85 százaléka az élvonalban is bizalmat szavazna neki.

„A Dordrecht elleni meccsen nem voltunk rosszak, főleg a második félidőben ment jól, de sajnos a hajrában két gólt is kaptunk, így vereség lett a vége” – tette még hozzá Vida, aki a szezont támadó középpályásként kezdte, most viszont már előretolt ékként futballozik.

„Szerencsém volt, mert a sérülések miatt sokan kiestek a csapatból, így játszhatok csatárként. Most kell kihoznom a legtöbbet ebből a helyzetből, meg kell mutatnom, hogy lehet rám számítani. Szeretném a gólszerzési szériát tovább nyújtani” – értékelt a fiatal magyar futballista.

A korosztályos válogatott támadó egyébként eddig tíz meccsen lépett pályára az élvonalbeli FC Twente második csapatában, és az 514 perc alatt három gólig jutott. A csapat egyébként nem remekel a ligában, jelenleg a 17. helyen áll a 20 csapatos bajnokság tabelláján, többek között Vida góljainak köszönhetően.

Vida, aki gyerekkorában futballozott a Vasasnál, a Goldballban és a Videotonban is, 2011 nyarán került ki a kispesti Magyar Futball Akadémiáról a holland élvonalbeli együtteshez, ahol a korosztályos csapatokban futballozott, majd ebben a szezonban már a másodosztályú keretnél számolnak vele.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik