Légiósok: az osztrák negyedosztályban lépett pályára az egykori ígéret

Pór KárolyPór Károly
Vágólapra másolva!
2024.03.07. 11:02
Kulcsár Kornél szerződtetését február végén jelentette be az ASK Marz, azóta pedig hétfőn már be is mutatkozott új csapatában a támadó (Fotó: facebook.com/ASKMarz1958)
A magyar futball egykori ígérete, az ősszel még a román harmadosztályban szereplő Kulcsár Kornél a héten az osztrák negyedosztályban lépett pályára.

Hétfőn bemutatkozott az osztrák negyedosztályban bennmaradásért harcoló ASK Marzban az itthon egy időben nagy ígéretnek tartott, U19-es és U21-es válogatottságig jutó Kulcsár Kornél. A 32 éves támadó végigjátszotta a Bad Sauerbrunn elleni, 2–0-ra elveszített meccset. Az ASK Marz február végén jelentette be a szerződtetését. 

„A 32 éves támadó a román 3. ligás Marosvásárhely SE-től érkezett az ASK Marzhoz. Kornél a télen úgy döntött, hogy befejezi a profi pályafutását és hazaköltözik Szombathelyre, s mostantól amatőrként a burgenlandi alsóházban szerez hírnevet magának. Figyelemreméltó az eddigi pályafutása, hiszen száz meccsen szerepelt a magyar élvonalban, a legmagasabb piaci értéke elérte a 300 ezer eurót” – fogalmazott Kulcsárról új klubja a Facebookon, hozzátéve, hogy kiváló rúgótechnikája és jó szervezőkészsége révén személyében ideális játékost találtak irányító szerepkörbe.

Kulcsár itthon az NB I-ben a Kaposvárban, a Haladásban, a Pápában és a Budafokban szerepelt, de nem tudta azt a pályafutást befutni, amit fiatalon a képességei alapján jósoltak neki a szakemberek. Az élvonalban 100 meccsen négy gólt szerzett és 20 gólpasszt adott. Különböző csapatokban összesen 155 mérkőzésen futballozott az NB II-ben is, a román harmadosztályú Marosvásárhely SE tavaly februárban szerződtette Kozármislenyből. 



 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik