THURY GÁBOR
THURY GÁBOR
2021.04.12 23:09

Postafordultával – Thury Gábor     jegyzete

 

Az NB II 32. fordulója után élre állt a Vasas. Nincs ebben semmi különös, a 2018-ban az első osztálytól búcsúzó, idén centenáriumát ünneplő fővárosi egyesület ismét azzal a szándékkal vágott neki a másodosztályú bajnokságnak, hogy visszajut a legjobbak közé. Az álmoskönyvek szerint ezt postafordultával kellett volna megtennie, mert különben az NB II-ben ragadhat a csapat – ahogyan ez a korábban a második vonalba száműzött Ferencvárossal is megesett...

 
A ráadásban bukott két pontot a Loki, hatgólos iksz a Gyirmót–Pécsen, élre állt a Vasas

A Vasas Ajka elleni 2–1-es győzelmét követően a piros-kékeknek gólt szerző és gólpasszt adó 23 éves Hinora Kristóf nem tagadta, a Fáy utcában bajnokként akarják kivívni az NB I-et. A Vasas sorozatban három mérkőzést nyert meg, ám ahhoz, hogy az első helyről várja a hátralévő hat fordulót, az is kellett, hogy a DVSC otthon 1–1-es döntetlent játsszon a Nyíregyházával. Ám gyanítható, Győrben nem a Loki pontvesztésén keseregnek, hanem a Gyirmótén. Történt, hogy a múlt szerdán idegenben a Kaposvárt 5–1-re legyőző Gyirmót a 32. körben hazai pályán 3–3-as döntetlent játszott a Péccsel úgy, hogy a vendégek fél óra elteltével 3–0-ra vezettek.

Ezek után ne mondja senki, hogy nem izgalmas a másodosztályú bajnokság, bár a Gyirmótnak éppen ezzel az iksszel csappant meg a feljutási esélye. Ha azt nézzük, a Debrecen az azonnali visszakerülés reményével vágott az idénynek, s most úgy néz ki, a Kondás Elemért váltó Toldi Gábor, Huszti Szabolcs duóval postafordultával visszajut az együttes. A Gyirmót hátránya a Vasassal szemben öt, a DVSC-től négy pont, a felzárkózásra talán az utolsó szalmaszálat az jelentheti, ha a következő fordulóban idegenben megveri a Soroksárt, s „földije”, az ETO elkapja a Debrecent.

Ha már Gyirmót és az ETO FC: nagyon úgy néz ki, a Győr a következő évadra is első osztályú futball nélkül marad, s ezzel az egykori neves futballvárosok közül nincs egyedül. Kozma Mihály egykori egyesülete, a Szeged tizenkettedik, a legendás Pásztor József klubja, a Békéscsaba tizennegyedik, Bene Ferenc Újpesti Dózsát megelőző csapata, a DVSC-vel 2020-ban búcsúzó Kaposvár tizenhetedik. Vörösmarty Mihállyal szólva Pécsen is kérdezhetnék: „Régi dicsőségünk, hol késel az éji homályban?” Ám a Pécsi MFC – ha feljutási esélye már jelentősen csökkent is – legalább negyedik a tabellán, a Haladás viszont csupán nyolcadik.

Ám az ősszel nyilván nem a középcsapat státuszért indulnak neki a következő idénynek.

A Nemzeti Sport munkatársainak további véleménycikkeit itt olvashatja! 

2021.05.04 23:34:25

Labdarúgó NB II CSINTA SAMU

ALAPVONAL. Egy pillanatig sem kívánom azt sugallni, hogy­ a Sajóbábony esetében is hasonló süllyedésveszéllyel lenne dolgunk. Valószínűsíthetően egyszerű emberi mulasztás vezetett oda, hogy az edző autóba vágta magát, kijelentve, neki elég ebből.

2021.05.02 15:14:48

Labdarúgó NB II BÁBICS NORBERT

2018 után sikerült ismét legyőznie az ETO-t a sárga-kékeknek, így továbbra is a feljutásért küzdenek.

2021.05.02 15:36:16

Labdarúgó NB II F. B., P. Gy.

Megint kikapott a Kaposvár, ikszelt a Barcika • Bent maradt a Siófok, a Szentlőrinc, a Csaba és a Dorog.

2021.05.01 08:41:21

Labdarúgó NB II HORVÁTH GÁBOR

Jó iramú, sok helyzetet hozó mérkőzésen ikszelt egymással a két csapat.

2021.05.01 08:41:21

Labdarúgó NB II FERENCZ NORBERT

A baranyai csapat már az első félidőben biztosnak tűnő előny birtokában nyert Kaposváron.