nemzetisport.hu 2015.07.17 17:42 Frissítve: 2015.07.17 18:21

PMFC: 300 milliót és egy ingatlant ad Matyinak a város

Sikerült megállapodniuk a pécsi városvezetőknek Matyi Dezsővel, a PMFC tulajdonosával, így elhárult az akadály az elől, hogy Pécs városa átvegye a PMFC-t. A hosszas egyeztetést követően létrejött szerződést pénteken írták alá a felek, de az is hivatalossá vált, hogy a csapat csak a megye I-ben állhat rajthoz – számolt be róla a város közleménye alapján a bama.hu.

 

Az önkormányzat nettó 300 millió forintot és egy belvárosi ingatlant tudott felajánlani Matyi Dezsőnek, a klub tulajdonosának, ezért pedig a megállapodás értelmében Pécs visszakapja az összes infrastruktúrát, eszközt, pályákat és a futballstadiont (Újmecsekalja, kovácstelepi edzőpályák), valamint 50 évig Pécs rendelkezhet a Kinizsi-pályával is, amelynek felújítására több százmillió forintos TAO-s támogatás áll rendelkezésre. Mindezek mellett Pécsé lesz az összes olyan jog, amely a csapathoz köthető, mint például a név (PMFC), a mezek, a színek, licencek. 

Ezzel a megállapodással Pécs városa visszaszerezte a csapatot, az utánpótlásképzés és az akadémia jogát is. Ennek ellenére lényegében a nulláról kell újra felépíteni a PMFC-t, mivel – ahogy a Nemzeti Sport Online délelőtt már hírt adott róla –, a csapat csak a megyei I. osztályban indul a következő szezonban, de hosszútávon ez szolgálja Pécs és a pécsi futball érdekeit is.

Dr. Páva Zsolt, a város polgármestere hangsúlyozta, a megállapodás lehetővé teszi, hogy tiszta, jogi és gazdálkodási szempontból is teljesen új, átlátható keretek között szervezzék újjá a pécsi profi futballt. Az elöljáró kijelentette, a legfontosabb szempont a tehetséges pécsi fiatalok, vagyis az utánpótlás további nevelése és fennmaradása volt, de emellett bízik abban is, hogy magánbefektető is lát fantáziát majd a PMFC-ben. 

„Hosszú évek után most végre lehetőségünk lesz arra, hogy teljesen tiszta, rendezett, egyértelmű és átlátható helyzetet teremtsünk, ahol minden egyes fillérrel el lehet számolni és ahol minden forintnak helye van. A célunk világos: újra az élmezőnybe juttatni a pécsi futballt – közölte Páva Zsolt.

A polgármester a Vári Attila olimpiai bajnok vezette Pécsi Sport Nonprofit Zrt.-t bízta meg a működéssel és fenntartással kapcsolatos feladatokkal.

Korábban az előző idényben az NB I-ben szereplő, de licencproblémák miatt búcsúzó Pécsi MFC-vel kapcsolatban sokáig tartotta magát a hír, hogy a Kozármisleny jogán elindul a harmadosztályban, míg a Mislenynek maradna a megyei I. osztály, de végül az együttműködésből nem lett semmi.

2021.04.09 21:06:49

Labdarúgó NB II VARGA BALÁZS

Meglepetésre a Tisza-partiak három góllal győzték le a fővárosiakat, Novák Csanád kettőt vállalt.

2021.04.09 22:12:49

Labdarúgó NB II RÓTH ZOLTÁN

Rendkívül bátran játszott az Ajka az angyalföldiek otthonában, de ez nem ért pontot.

2021.04.09 22:37:30

Labdarúgó NB II TÓTH GÁBOR

Kovács Máté a 90. percben vezetést szerzett a Barcikának, de Bosnjak Predrag a 90+2. percben egyenlített.

2021.04.10 10:12:34

Labdarúgó NB II VÖRÖS SÁNDOR

A siófokiak sorozatban ötödik hazai meccsüket vesztették el, a dorogiak ötödik tavaszi győzelmüket szerezték meg.

2021.04.10 10:16:24

Labdarúgó NB II GELEI JÓZSEF

Ezúttal nem játszott jól az Aqvital, ám a hetek óta gólerősen futballozó Madarász Márk korai gólja így is három pontot ér.