Nemzetisport.hu 2012.07.11 12:59 Frissítve: 2015.03.09 02:27

NB II: Lisztes részt venne a szegedi álmok megvalósításában

Lisztes Krisztián Szegedre készül – mint arról beszámoltunk, a Ferencváros labdarúgócsapatától elköszönő 36 éves, 49-szeres válogatott középpályás az NB II-es együttes hívására mondott igent.

„A szegediek már régóta hívtak – mondta Lisztes Krisztián. – Télen is vinni akartak, és amikor kiderült, hogy a Fradi nem hosszabbítja meg a szerződésemet, a szegediek tették a legvonzóbb ajánlatot.”

A magyar klubfutball első Bajnokok Ligája-gólját szerző (Zürichben aztán Vincze Ottó duplázott, így verte meg a Fradi 3–0-ra a Grasshopperst) labdarúgó elmondta, a szegedi invitálás azért volt kecsegtető, mert a futballkarrierje utáni időszakról is szó van benne.

„Szeretek futballozni, de betöltöttem a harminchatot, gondolnom kell arra is, mihez kezdek, ha abbahagyom a játékot – mondta Lisztes Krisztián. – Adem Kapic a sportigazgató, ha már nem futballozom, az ő munkáját segíthetném. Szegeden nagy célok vannak, újra akarják építeni a labdarúgást, az álmok megvalósításában pedig szívesen részt vállalnék.”

Az tény, hogy a városban mindig népszerű volt a futball, de 1999 ősze óta nincs élvonalbeli klub Szegeden. Az előző szezonban az NB II Keleti csoportjában a 12. helyen végzett a csapat, de jövőre csak az első öt marad benn, a hatodik, hetedik, nyolcadik osztályozót játszik, a többi búcsúzik.

„Az NB I a cél, még akkor is, ha most az NB II-ben maradni sem lesz könnyű – mondta Lisztes Krisztián. – Hétfőn kezdődik a munka, akkor tisztázzuk pontosan, milyen pozícióban van rám szükség. Nagyon sokat jelent nekem, hogy hosszabb távon számítanak rám, a klubhoz tartozik a gyulai futballakadémia, vagyis jó lehetőség adódik sikeres klub építésében részt venni. Tetszik, hogy vannak célok, kíváncsi vagyok, együtt mire leszünk képesek.”

2021.06.04 11:35:40

Labdarúgó NB II MALONYAI PÉTER

A Vasas elnöke feljelenti klubját, a csapat nem játszhat otthon, az adósság örök…

2021.05.26 21:43:36

Labdarúgó NB II CS. P.

A megdöbbentő kép a múlté: a szatmári falu polgármestere eltakaríttatta a sportterepre hordott hulladékot

2021.05.21 11:38:25

Labdarúgó NB II F. B., P. Gy.

A Loki nem roppant össze és aranyérmes lett • Remekelt a Pécs és az Ajka • A Kaposvár az NB I után a másodosztályból is kiesett.