GELEI JÓZSEF 2021.10.31 16:50 Frissítve: 2021.10.31 20:02

Megtört a jég, nyert a Tiszakécske Csákváron

A labdarúgó NB II 14. fordulójában a Tiszakécske rendkívül bátor játékával meglepte vendéglátóját, és a második félidő elején az excsákvári Kiprich Dávid góljával megszerezte a vezetést, amelyet nem engedett már ki a kezéből.

 

A fehér mezes Tiszakécske óriásit harcolva szerezte meg idénybeli első győzelmét (Fotó: Kricskovics Antal)

 

LABDARÚGÓ NB II
14. FORDULÓ

AQVITAL FC CSÁKVÁR–TISZAKÉCSKEI LC 0
1 (0–0)
Csákvár,
Tersztyánszky Ödön Sportközpont, 200 néző. Vezette: Oláh Gábor (Baghy Csaba, Vörös Dániel)
CSÁKVÁR: Zelizi – Major G. (Vaskó, 84.), Tányéros Á., Dulló, Bencze M. – Mészáros D. (Bakos Sz., 61.), Ominger (Kalmár B., 76.) – Mim (Murai, 76.), Kártik, Torvund (Molnár R., 61.) – Takács T. Vezetőedző: Mónos Tamás
TISZAKÉCSKE: Holczer – Vachtler, Csáki, Kiprich D., Farkas A., Uzoma – Oláh M. (Csősz, 69.) –  Kovács B., Erdei C. (Pongrácz, 81.), Heffler N. (Pál, 90.) – Kalmár F. (Zádori, 69.). Vezetőedző: Visinka Ede
Gólszerző: Kiprich D. (0–1) az 50. percben
MESTERMÉRLEG
Mónos Tamás: – Rendkívül csalódott vagyok. Az első félidőben nem voltunk elég élesek, bátrak, a szünet után pedig pontrúgásból gólt kaptunk. Azt követően futottunk az eredmény után, de még egyenlítenünk sem sikerült.
Visinka Ede: – Nagyon örülök a győzelemnek, érett már. Nagyot küzdött csapatom, remélem, ezzel a sikerrel végre elindulunk felfelé. Barátsággal váltam el a Csákvártól, úgyhogy sok sikert kívánok egykori klubomnak.

ÖSSZEFOGLALÓ

Az elmúlt két esztendőben Csákváron edzősködő Visinka Ede ezúttal mint a Tiszakécske vezetőedzője érkezett Csákvárra. Alaposan fel is tüzelte sereghajtó együttesét, mely egyetlen pillanatra sem állt be védekezni. Igaz, a szünetig nem sikerült nagyobb helyzetet kidolgozniuk a vendégeknek, de a 0–7-es szögletarány azért beszédes volt. A hazaiak ugyanakkor kevésbé játszottak lendületesen, mint az elmúlt meccseken, de így is két ordító helyzetet dolgoztak ki és hibáztak el az első 45 percben.

A szünet után Kiprich góljával gyorsan megszerezte a vezetést a Tiszakécske (0–1), s óriási akarattal küzdve előnyét a lefújásig megőrizte. A hazaiak mindent elkövettek az egyenlítés érdekében, de ezúttal semmi sem sikerült nekik.

 

PERCRŐL PERCRE

Vége a mérkőzésnek.

90+3. perc: Időhúzásért Holczer kapott sárga lapot.

90+2. perc: Bencze beívelése után Takács lövése felpörgött egy védőn, Vaskó 7 méterről azonnal kapura fejelt, de éppen Holczer ölébe bólintotta a labdát.

4 perc a hosszabbítás.

90. perc: Heffler helyére Pál érkezett a Tiszakécskénél.

85. perc: Bencze kapott sárga lapot, miután hátulról megrúgta Hefflert.

84. perc: Major helyére Vaskó érkezett. Centerbe.

81. perc: Erdeit Pongrácz váltotta a vendégeknél.

79. perc: Bakos jobb oldali szögletét a rövid saroknál Dulló a léc fölé csúszatta.

76. perc: Kettőt cserélt a Csákvár: Mimet Murai, Omingert Kalmár váltotta.

73. perc: Heffler Norbert lábában volt a második kécskei gól ... Az ötös bal sarkán teljesen tisztára játszotta magát, de gyengén rúgta el a hosszúra a labdát, s bár Zelizi verve volt, Dulló óriásit mentett.

Kártik Bálinték (balról) ezúttal nem találtak fogást ellenfelükön (Fotó: Kricskovics Antal)

69. perc: Vendégcsere: Kalmár helyére Zádori. Oláh helyére Csősz érkezett. 

66. perc: Farkas csúnyán felrúgta Mimet a felezővonal közelében, örülhet, hogy megúszta sárgával.

62. perc: Kártik reklamálásért sárga lapot kapott.

61. perc: Kettős hazai csere: Mészáros helyére Bakos, Torvund helyére Molnár érkezett.

58. perc: Kalmár 25 méteres lövése a jobb alsó sarok mellett hagyta el a játékteret.

50. perc: GÓL!!! Erdei 26 méteres szabadrúgása a sorfalon irányt változtatva pattant szögletre. A bal oldali sarokrúgás után az ötösön pattogó labdát Kiprich Dávid kotorta a hálóba, 0–1.

48. perc: Torvund a jobb oldali alapvonalról keményen középre lőtte a labdát, a rövid saroknál Kártik megcsúsztatta azt, azonban a hosszún Mim lemaradt...

46. perc: Csere nélkül kezdődik a második félidő.

Hosszabbítás nélkül ért véget az első félidő.

A vendégek ezúttal remekülmegszervezték védekezésüket (Fotó: Kricskovics Antal)

 43. perc: Torvund buktatta a felezővonalnál Uzomát, ez is sárga.

38. perc: Torvund óriási szólót vágott le: a saját térfeléről indulva jutott el a kécskei tizenhatosig, lövését blokkolták a védők, a visszapattanó újra elé került, ám mielőtt duplázhatott volna, Farkas óriási becsúszással mentett előle.

33. perc: Tányéros 50 méteres mélységi indításával Takács Tamás lefutotta Farkast, az ötös jobb sarkáról élesen kapura lőtt, nem Holczeren múlott, hogy nem a bal sarokban kötött ki a labda.

29. perc: Mim akasztotta Uzomát a csákvári térfél közepén - ráadásul ő sérült meg -, jogosan kapott sárgát.

27. perc: Mim remekül ment el a jobb oldalon, pontosan gurított vissza a tizenegyes pontra, érkezett Ominger és senkitől sem zavartatva, óriási helyzetben "eltörte" a labdát, mely így Holczer könnyű zsákmánya lett.

22. perc: Farkas András 23 méteres, bal lábas lövése nem sokkal kerülte el a bal alsót.

21. perc: Kovács Barnabás lőtte be középre keményen a labdát a tizenhatos jobb oldali vonaláról, Mészáros Dávid becsúszva mentett szögletre.

19. perc: Erdei Carlo kapott sárga lapot reklamálásért.

15. perc: Torvund próbálta meglepni Holczert, a tizenhatos bal sarkáról, takarásból, jobbal eltekerte a hosszú felső felé a labdát, nem sokat tévedett.

12. perc: Torvund lőtt passzát Kártik átvette a tizenhatos jobb sarkánál, majd azonnal kapura lőtt, Holczer biztosan védett.

11. perc: Major Gergő a jobb oldali szögletzászlótól kanyarította középre a labdát, Mim a rövid saroknál a kapu mellé csúsztatta.

8. perc: Heffler jobb oldali szöglete után Tányéros röviden fejelte ki a labdát, Csáki visszabólintotta, Kalmár Ferenc pedig a kapunak háttal állva a jobb sarok mellé csúsztatta.

6. perc: Bal oldali kécskei szöglet után a kapujából kirepülő Zelizi ütötte el a labdát Kiprich feje elől.

1. perc: Elkezdődött a mérkőzés: a hazaiak tiszta kékben, a vendégek tiszta fehérben léptek pályára.

Érdekes mérkőzésnek ígérkezik az alsóházi összecsapás, hiszen a vendégeket az a Visinka Ede dirigálja a kispadról, aki az elmúlt két esztendőt Csákváron töltötte. Ha tehát valaki ismeri az Aqvital FC gárdáját, az mindenképpen a vajdasági szakember. Ugyanakkor a hazai legénység az elmúlt hetekben elkapta fonalat, októberi öt tétmeccséből hármat megnyert, kettőn pedig döntetlenre végzett, azaz esélyesként fogadja a nyeretlen sereghajtót.

Köszöntjük kedves olvasóinkat, hamarosan kezdődik a mérkőzés. Lássuk, mire megy egymással az előző négy bajnokiján veretlen Csákvár és az ősszel még nyerni képtelen, sereghajtó Tiszakécske.
2022.08.07 23:37:07

Labdarúgó NB II BERECZ CSABA

Egy félidő után két góllal vezetett Lipcsei Péter csapata, a hazaiak csak szépíteni tudtak.

2022.08.04 14:17:14

Labdarúgó NB II PEHR NÁNDOR

A baranyaiak hazai pályán 3–1-re legyőzték a Tiszakécskét.

2022.08.06 23:39:14

Labdarúgó NB II RÁCZ BENEDEK, VARGA BALÁZS

Nem tudta megszerezni idénybeli első győzelmét a Budafok.

2022.08.06 23:55:23

Labdarúgó NB II BÁBICS NORBERT

Két nagyon különböző félidőt láthatott a közönség Győrben.

2022.08.07 00:08:33

Labdarúgó NB II GAJDÁCS PÁL

Heil kiállítását követően kiütéses vereséggel zárult az újonc borsodiak viharsarki fellépése.